Puppyfotoshoot van Loki

Vandaag vertel ik je over een puppyfotoshoot die ik in Juni deed. De eigenaars van Loki wouden mooie foto’s om de puppytijd van hun Corgi puppy vast te leggen. Ze wisten dat Loki snel groot zou worden.

Toen ik deze aanvraag kreeg was ik enorm blij. Puppy’s zijn namelijk één van mijn favoriete onderwerpen om op de foto te zetten. Ze zijn altijd goedgezind en speels. Lees hier verder hoe de puppyfotoshoot van Loki verliep.

Start van de fotoshoot

Voor de fotoshoot begon moesten we even naar de locatie wandelen. Hierdoor kon Loki al zijn puppyenergie even kwijt en kon hij mij ook wat leren kennen. Loki was een zeer sociale puppy dus hij was al snel gewend aan mij en de camera. Zo konden we dan op een rustige manier aan de slag gaan met de puppyfotoshoot.

Het verloop van de fotoshoot

Tijdens de puppyfotoshoot van Loki pakten we het rustig aan. Het was een warme avond, maar met genoeg pauzes om even af te koelen en te drinken lukte het allemaal zeer vlot. Met een puppy neem ik sowieso veel pauzes omdat hun aandachtspanne zeer kort is. We wisselden af tussen portretfoto’s van Loki, actiefoto’s en connectiefoto’s met de eigenares van Loki. Zo kregen we een variatie aan puppyfoto’s.

We wisselden niet enkel af van poses en soorten foto’s, maar gingen ook naar verschillende locaties. Zowel in de heide als tussen de varens. We hadden geluk dat we kozen voor een zeer veelzijdige locatie. Elke locatie geeft een heel ander gevoel aan de foto’s.

Het allerbelangrijkste was dat Loki en zijn baasje plezier hadden tijdens de fotoshoot.

Einde van de fotoshoot

Na de fotoshoot kregen de baasjes van Loki de keuzegalerij van hun puppyfotoshoot in hun mailbox. Hier konden ze dan de foto’s kiezen die ze graag wouden binnen hun pakket. Nadat de keuze gemaakt was begon ik met het bewerken van de gekozen foto’s. En kregen ze nog een fotoboek toegestuurd. Het was echt heel leuk om de puppyfoto’s van de enthousiaste Loki te mogen bewerken.

Als puppyfotograaf was dit voor mij echt een enorm leuke fotoshoot.

Vervolg fotoshoot

Wat me als hondenfotograaf nog gelukkiger maakte is dat ik na enkele maanden Loki nog eens op de foto mocht zetten. De baasjes van deze corgi wouden graag herfstfoto’s. Deze hondenfotoshoot verliep heel spontaan.

Loki was al hard gegroeid, maar nog steeds even sociaal en vrolijk. De aandacht van Loki was soms wel snel weg door de nieuwe omgeving waar de fotoshoot plaatsvond. Hiervoor namen we enkele pauzes zodat hij zich niet de hele tijd moest focussen.

Dezelfde dag van deze fotoshoot kregen de baasjes van Loki al de keuzegalerij binnen. Ze kozen meteen zodat ik aan de slag kon met het bewerken van de foto’s.

Wat een fijne ervaring was dit weer. Heel leuk als klanten nog eens terugkomen voor een nieuwe fotoshoot. Daar word ik altijd gelukkig van.

Wil jij ook leuke foto’s van je puppy? Neem zeker contact op.