Puppy’s fotograferen

Puppy’s zijn nog klein en schattig. Maar voor je het weet zijn ze alweer enorm gegroeid. Daarom is het superleuk om een professionele puppy fotosessie te plannen om deze momenten voor altijd op beeld vast te leggen. Want deze tijden krijg je immers niet meer terug.

Al je vragen over het fotograferen van je puppy worden hier beantwoord.

Vanaf welke leeftijd kan ik foto’s laten maken van mijn puppy?

Het is mogelijk om puppies op alle leeftijden te fotograferen. Van 2 tot 20 weken, dat kan allemaal. Natuurlijk is er dan wel een groot verschil op de foto’s. Omdat je puppy er op enkele weken helemaal anders uitziet.

Zelf vind ik pups het mooiste om op de foto te zetten tussen 6 en 8 weken.

Maar ook nadien zijn ze nog steeds super schattig. Het antwoord op de vraag vanaf welke leeftijd kan ik foto’s laten maken van mijn puppy is dus: altijd. De puppy fotoshoot kan dus doorgaan wanneer je er tijd en zin in hebt.

Op hun 6 weken zijn puppies soms nog bij de fokker. Soms laten fokkers zelf foto’s maken van hun nestje pups.

Als dat niet zo is, maak je dus best mooie foto’s kort nadat je je puppie bent gaan ophalen. Let er wel op dat het best is om de puppie eerst één tot twee weken te laten wennen aan jou en de nieuwe omgeving. Een puppie fotoshoot is namelijk een hele leuke, maar ook vreemde ervaring voor een pup.

Maar vergeet vooral niet dat je puppy die eerste weken heel snel veranderd. Plan dus op tijd een puppy-fotoshoot. Want de puppytijd is veel sneller voorbij dan je denkt.

Waar let je best op tijdens een fotosessie met een puppy?

Een puppie fotoshoot is vooral leuke quality time met je nieuwe pup. Zorg dus dat alles zo natuurlijk mogelijk verloopt. En dat er weinig stress heerst. Want daarvan wordt niemand beter: je puppy niet, jij niet en de foto’s ook niet.

Een puppie heeft een kleine aandacht spanne en beheerst ook meestal nog maar weinig of zelfs geen commando’s.

Daarom neem ik het tijdens een puppy fotoshoot zoals het komt. Je kan wel bepaalde foto’s voor ogen hebben, maar dat mag niet het enige doel zijn. Net het onverwachte kan zorgen voor onvergetelijke foto’s. Dat zorgt vaak tot een veel beter resultaat dan wanneer je kost wat kost je pup op een bepaalde manier in beeld wil hebben.

Zorg ook voor een rustige locatie waar er niet te veel storende factoren zijn die de aandacht van je puppy afleiden. Als je bij mij een fotoshoot boekt met je puppy zoek ik samen met je naar een geschikte locatie. Daar moet jij je alvast geen zorgen over maken.

Zorg ook voor afwisseling tussen portretfoto’s en actiefoto’s. En laat dus ruimte voor die onverwachte en speelse momenten. Het is belangrijk om je puppie afwisseling te geven tijdens de fotosessie. Dat betekent ook dat er tijd moet zijn om wat te rusten. Zo bekom je de leukste resultaten. En blijvende herinneringen aan je puppie.

Maar mijn puppy kan niet los?

Je puppy plots loslaten voor een mooie foto, is geen goed idee. Ga zeker niet buiten je comfortzone met je nieuwe puppy.

Maar als je werkt met een professionele fotograaf, is er wel een oplossing. En is het op zich geen probleem als je puppy niet los kan voor de puppy fotoshoot. Ik beschik namelijk over fotografie-leibanden die ik in de nabewerking volledig wegwerk.

Daardoor lijkt het alsof je hond los staat, terwijl dit niet het geval is.

Nest shoots met puppy’s

Als fokker is het altijd leuk om een groepsfoto te hebben van al je puppies samen. Voor ze vertrekken naar hun nieuwe thuis. Een leuke herinnering voor jezelf.

Maar een nest shoot is ook een leuke kans om een professionele foto mee te geven aan de nieuwe eigenaars. De beste periode voor een nest shoot met puppy’s is als ze 6 tot 8 weken oud zijn.

Bij een nest shoot nemen we alle tijd die nodig is. De tijd is afhankelijk van de hoeveelheid puppies in het nest.

Wat voor foto’s maak je best bij een nest shoot met puppy’s?

  • Portretfoto per puppy
  • Actiefoto
    Als het kan en gewenst is. Niet alle puppies gaan over tot actie op commando.
  • Spontane foto’s van onverwachte momenten
    De speelsheid van puppy’s smeekt om zo’n foto’s. En hun lui- en onhandigheid ook wel. 😉
  • Groepsfoto met alle puppies samen
    Afhankelijk van de hoeveelheid puppies en hoe actief ze zijn, kan je proberen om ze allemaal samen op 1 foto te zetten. Als dit niet mogelijk is, neem je best foto’s van elke puppy afzonderlijk. Die voeg je dan in de nabewerking samen tot een groepsfoto. Opgelet: alle pups moeten dan vanop een zelfde afstand en op dezelfde locatie genomen worden zonder ze elkaar overlappen.

Als fokker is het dus enorm leuk om een nest shoot te doen van je nest puppies. Zo kan je een prachtige foto meegeven in het puppypakket voor de nieuwe eigenaars van de puppy. Een fotoshoot van je nest puppies is een herinnering voor altijd, zowel voor jou als fokker, als voor de nieuwe puppyeigenaars.

Heb je interesse in een nest shoot? Neem contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Het gebruik van accessoires en attributen bij puppy’s

Attributen geven een extra touch aan je puppyfoto’s. Dus als je inspiratie hebt én als je puppy er geen strees van krijgt, kan je zeker accessoires gebruiken. Het is super schattig als je puppy in een valies of bakje zit.

Opgelet: niet alle puppy’s vinden dit leuk. En dan stop je best meteen. De puppy fotoshoot moet een fijne ervaring blijven voor zowel mens als dier.

Waarom een professionele puppy fotoshoot boeken?

Ik kan toch ook gewoon foto’s maken met mijn smartphone? Ja, dat kan. Maar het resultaat zal nooit hetzelfde zijn als foto’s door een professionele fotograaf. En geef toe: een selfie met je puppy ziet er toch wat knulliger uit dan een mooi portret van jou en je puppy.

Als hondenfotograaf ben ik gespecialiseerd in het fotograferen van je nieuwe puppy. De foto’s worden genomen met professionele apparatuur en nadien gedetailleerd nabewerkt.

Zo heb jij prachtige resultaten die je voor altijd kan bijhouden als herinnering aan de puppytijd van je hond.

Overtuigd? Neem zeker contact op.