Mijn favoriete poses voor paarden fotoshoot

Wil je graag weten hoe je het beste op de foto gaat samen met je paard? Of hoe je als fotograaf paard en mens samen op de foto zet? In deze blog post laat ik je enkele van mijn favoriete poses zien voor een paarden fotoshoot.

De eerste pose die ik vaak gebruik is degene waarbij paard en eigenaar samen in dezelfde richting kijken. Hierbij is het het mooiste als de eigenaar een hand op de borst van het paard legt en de andere hand bij de schouder. Ook beide handen aan het hoofd van het paard bij de mond is heel mooi bij deze pose.

Een tweede pose voor een paarden fotoshoot is degene waarbij de eigenaar in de ogen kijkt van het paard. Hierbij kan zoals bij de vorige pose ook een hand op de borst zijn en op de schoft. Of beide handen aan het hoofd.

De omkijkfoto is een pose die ik graag gebruik op foto. Hierbij staat het paard met zijn staart richting de camera. De eigenaar geeft dan een knuffel aan de borst van het paard. Door een geluidje te gebruiken kijkt het paard (hopelijk) om. De eigenaar kijkt best naar zijn/haar hand of naar de camera voor variatie in de foto’s. Deze pose is echter wel moeilijk voor sommige paarden en lukt niet altijd.

Gevlekt paard met eigenaar in galajurk tijdens workshop

Nog een pose die ik vaak probeer tijdens de fotoshoots is dat paard en eigenaar hoofd tegen hoofd tegenover elkaar staan. Dit is een hele intieme foto die de band tussen mens en dier heel mooi vastlegt.

Als het paard trucjes kan en dus vrijheidsdressuur kan is dit ook heel leuk om te gebruiken tijdens je paarden fotoshoot.

Nog een extra tip is om ervoor te zorgen dat de eigenaar steeds in contact staat met het paard, dit liefst met twee handen. Zo is de connectie tussen beide nog beter te zien op de foto’s.

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan door het lezen van deze blogpost. Zin gekregen om meer te leren over het fotograferen van mens en dier? Dit kan tijdens een privé-meeloopdag of privé-workshop.

Meer inspiratie opdoen? Volg me op Instagram.