Workshop hondenfotografie Oktober 2021

Begin Oktober gaf ik een leuke complete workshop hondenfotografie. Tijdens deze privé-workshop over hondenfotografie leerde de deelnemer zowel meer over de theorie van het fotograferen van honden, alsook de praktijk en de nabewerking. De workshop duurde ongeveer 5 uur. Benieuwd naar hoe de workshop hondenfotografie is ingedeeld? Lees dan snel verder.

Theorie van de workshop hondenfotografie

Het was een vroege ochtend. We spraken om 06.45u af op de locatie van de fotoshoot. We startten met het gedeelte over de theorie, specifiek toegepast op hondenfotografie. Dit gedeelte duurde ongeveer een uur. Hierbij hebben we een presentatie overlopen met verschillende tips & tricks, alsook poses waar we op kunnen letten tijdens de fotoshoot. Er was hierbij ook ruimte om vragen te stellen. Als extraatje kreeg de deelnemer van de workshop een boekje met naslagwerk over de theorie, alsook de slides van de presentatie.

Praktijk: het fotograferen van honden

Nadien kwamen onze twee modellen aan op de locatie. Hierbij gingen we samen op stap naar de locatie waar we gingen fotograferen tijdens deze workshop hondenfotografie. Samen stelden we de camera van de cursist in. Om 8.00u gingen we dan fotograferen. Er was veel mist, en de zon was nog niet helemaal opgekomen.

We begonnen met portretfoto’s van beide honden. Deze twee hondenmodellen wisselden elkaar steeds af. Zo zorgden we ervoor dat ze zich niet snel zouden vervelen. De mist gaf een speciaal effect aan de foto’s.

Nadien gingen we de connectie vastleggen tussen mens en dier. Hierbij toonden we verschillende poses. Beide baasjes gingen samen met hun hond op de foto. Bij deze foto’s hadden we ook het geluk dat de zon net opkwam. Dit zorgde voor een magische sfeer in de foto’s.

Als laatste onderdeel binnen de praktijk maakten we ook enkele actiefoto’s. Hierbij was de timing heel belangrijk om te oefenen.

Nabewerking workshop hondenfotografie

Na het praktijkgedeelte vertrokken we naar de workshoplocatie voor de nabewerking van de foto’s. Hierbij bespraken we de verschillende stappen en opties binnen de nabewerking van de foto’s. De cursist leerde verschillende nieuwe technieken kennen.

De cursist koos ervoor om te werken met de foto’s die ik genomen had in de ochtend. Eerst liet ik een voorbeeld zien van hoe ik deze foto’s zou bewerken. Alle stappen werden in detail uitgelegd. Nadien was de cursist zelf aan de beurt. Ze koos een foto waar ze de bewerking op kon toepassen. Hierdoor kon ze de geleerde technieken zelf toepassen.

Na de workshop

Na de workshop kreeg ik de foto’s toegestuurd die de cursist genomen had. Met de vraag om extra feedback. Hierbij kreeg ze nog feedback op de foto’s die ze zelf genomen had en nadien had bewerkt. De feedback heeft zowel betrekking op hoe de foto’s worden genomen (instellingen, poses, …) alsook de nabewerking. 

Bij het volgen van een privé workshop is het de bedoeling dat je op alle vlakken bijleert.  Ook kan je aangeven aan welke specifieke punten jij wil werken. 

De workshop hondenfotografie was zeker geslaagd. Met een leuke cursist en toffe modellen.

Ook zin gekregen in het volgen van een workshop? Bekijk hier alle opties. Of neem contact op.

” Ik heb mij geamuseerd tijdens deze workshop. Hoewel ik al wat kende van de basis van fotografie, heeft Hannelore haar theorie aangepast aan mijn niveau en heb ik toch nog veel kunnen bijleren. Ik vond de persoonlijke aanpak zeer leuk! “

Workshop hondenfotografie

Hondenfotografie, Nijlen, België