Blog

Welkom op mijn blog. Alles over paardenfotografie en hondenfotografie kan je hier lezen. Hier verschijnen Verhalen, Tips en Tricks, mijn eigen ervaringen als paardenfotograaf en hondenfotograaf, etc.

Eigenares kijkt naar paard aan waterplas

Fotoshoot met paard in Lommel

Voor een fotoshoot met paard ging ik naar Lommel waar ik de band tussen Sarah en Bonaparte kon vastleggen. Lees er hier meer over.

Hond in domein Keiheuvel in Balen

Hondenfotoshoot in Balen

Deze hondenfotoshoot in Balen ging door in Augustus. Deze keeshond stond model tijdens deze fotoshoot. Lees hier verder hoe het verliep.

Paardenfotografie met pony en kind

Paarden fotoshoot met kind

Voor een paarden fotoshoot met kind is zeker geduld nodig. Maar er zijn nog enkele tips die je in gedachten kan houden voor leuke resultaten.

Hondenfotografie in Antwerpen met een Shiba Inu in de heide

Shiba Inu fotoshoot

In de zomer van 2022 ging deze fotoshoot door met een Shiba Inu in Bornem. Lees in deze blog hoe het verliep en bekijk enkele foto’s.

Twee Staffordshireterriërs die naar de camera kijken

Fotoshoot met honden in tuin

In augustus ging deze fotoshoot met honden door in de tuin van de eigenaars. Lees er meer over in deze blog post.

Kind en pony samen op de foto tijdens een paardenfotoshoot

Privé meeloopdag paardenfotografie met kind

In Augustus ging de meeloopdag paardenfotografie met kind door in de buurt van Herentals. Lees er in deze blog meer over.

Gevlekt paard en bruin paard die elkaar een kus geven tijdens zonsondergang

Paardenfotoshoot in Lierde

Deze paardenfotoshoot ging door in Lierde. Het ging om foto’s van een meisje met haar twee paarden. Meer kan je lezen in deze blog.

Winter Wonder Plaza in Willebroek 2022

Op 10 December stond ik op de kerstmarkt in Willebroek: de Winter Wonder Plaza. Hier kon je terecht voor vele originele cadeautips.

Fotoshoot met paardenfotograaf van meisje met haflinger in Nederland

Fotoshoot met jaarling Nederland

Deze fotoshoot met jaarling ging door in Nederland. De haflinger jaarling stond model in een prachtig natuurgebied. Lees snel verder.

Cadeaubon voor fotoshoot met dieren

Een fotoshoot voor kerstmis

Ben je nog op zoek naar een leuk en origineel kerstcadeau voor een dierenvriend? Geef een fotoshoot cadeau. Lees er hier meer over.

Koppel met twee paarden tijdens een fotoshoot paardenfotografie

Fotoshoot met paarden en koppel

Deze fotoshoot met paarden en koppel ging door in Antwerpen tijdens het gouden uur. Wil je meer weten over deze fotoshoot? Lees het hier.

Portretfoto fries paard in Brasschaat

Workshop paardenfotografie Juni 2022

Tijdens de workshop paardenfotografie leerde de cursist zowel de theorie, praktijk en nabewerking van het fotograferen van paarden. Lees meer in deze blog post.

Paardenfotografie met Tinker in West Vlaanderen

Communie fotoshoot met paard

Is je zoon of dochter een dierenvriend? Dan is een communie fotoshoot met paard echt iets voor hem of haar. Lees hier hoe je dit best plant.

Fotoshoot met veulen Juni 2022

In Juni deed ik een fotoshoot met veulen, moeder en eigenares. Benieuwd naar hoe dit verliep? Lees het in deze blog post.

Producten: fotoboeken en wanddecoratie

Je foto’s vereeuwigen kan je doen met fotoboeken en wanddecoratie. Zo heb je steeds een fysieke herinnering aan je fotoshoot.

Privé meeloopdag hondenfotografie Juni 2022

In Juni ging ik samen met een cursist op stap voor een privé meeloopdag hondenfotografie. Lees hier hoe deze avond verliep.

Lentefeest fotoshoot met paard in Leuven

Mila wou graag een lentefeest fotoshoot met paard. Daarvoor ging ik in Mei naar Leuven tijdens de zonsondergang.

Honden fotoshoot met kind

Voor een honden fotoshoot met kind(eren) is zeker geduld nodig. Maar er zijn nog enkele tips die je kan gebruiken voor leuke resultaten.

Communiefoto’s met paard in Oostende

Voor de communiefoto’s van Nelle ging ik in April naar Oostende. Daar mocht Nelle als Princes op de foto met haar paard voor haar communie.

Veulenfotoshoot Mei 2022

Lauren boekte voor de tweede keer een fotoshoot. Dit keer ging het om een veulenfotoshoot. Lees hier meer over het verloop van deze fotoshoot.

Fotoreis paardenfotografie in IJsland

In Juni vertrok ik voor een week naar IJsland om paarden te fotograferen op unieke locaties. Lees hier hoe de fotoreis verliep.

Zwangerschap fotoshoot met paard

Je zwangerschap is een speciale periode. Leg mooie herinneringen vast tijdens een zwangerschap fotoshoot met je dier(en).

Hondenfotografie workshop Maart 2022

Op 12 maart stond er een hondenfotografie workshop op de planning. Hoe deze workshop verliep lees je in deze blog post.

Actiefoto’s paarden

Hoe maak je mooie actiefoto’s van paarden? Lees deze blog post voor enkele interessante tips om mee aan de slag te gaan.

Workshop hondenfotografie Maart 2022

De complete workshop hondenfotografie verloopt in verschillende delen: theorie, praktijk en nabewerking. Klik hier voor een beschrijving.

Kunstenaarsmarkt Boom 2022

Op de kunstenaarsmarkt van Boom werd ik geïnterviewd over paardenfotografie en hondenfotografie. Beluister het fragment hier.

Workshop paardenfotografie Februari 2022

In Februari stond er een workshop paardenfotografie op de planning. Lees hoe de dag verliep in deze blog post.

Fotoshoot met hond in Boom

Eind januari deed ik een fotoshoot met hond in Boom. Benieuwd hoe deze fotoshoot verliep? Dat lees je hier.

Poses voor paardenfotoshoot

Er zijn enkele poses die ik vaak gebruik bij een paarden fotoshoot. Bekijk hier al mijn favoriete poses voor een paardenfotoshoot.

Puppyfotoshoot van Loki

Loki de corgi kwam in Juni langs voor een puppyfotoshoot. Nadien deden ze nog een fotoshoot met de herfstkleuren. Benieuwd? Lees hier meer.

Workshop hondenfotografie Oktober 2021

Begin oktober gaf ik een privé-workshop hondenfotografie op de heide. Hoe verloopt een workshop? Lees hier hoe de dag verliep.

Poses voor hondenfotoshoot

Benieuwd naar welke poses je kan gebruiken voor een hondenfotoshoot? In deze blog toon ik je enkele poses die ik vaak gebruik.

Paardenfotoshoot in Nederland

Eind September mocht ik een leuke paardenfotoshoot fotograferen in Nederland. Lees deze blog om meer te weten over deze fotoshoot.

Kleding voor je fotoshoot

Weet je niet goed welke kleding je moet dragen op je fotoshoot? In deze blog geef ik je enkele tips om je kleding voor de fotoshoot te kiezen.

Hondenfotoshoot op de heide

In september fotografeerde ik een leuke hond op de heide. Wil je meer weten hoe deze fotoshoot verliep?

Privé-meeloopdag hondenfotografie

Eind augustus gaf ik een privé-meeloopdag hondenfotografie. Hierbij kon de deelnemer meekijken achter de schermen van een hondenfotoshoot.

Actiefoto’s maken van honden

Goede en scherpe actiefoto’s van honden maken is enorm moeilijk. Lees deze blog voor enkele tips om je actiefoto’s beter te maken.

Meeloopdag Paardenfotografie Augustus

In augustus gaf ik een meeloopdag paardenfotografie op de heide. In deze blog lees je alles over deze toffe avond.

Veulenfotoshoot van Gaia

Eind Juli mocht ik een prachtig appaloosa veulen fotograferen. Meer lezen over deze veulenfotoshoot? Klik hier.

13 tips om je voor te bereiden op je paardenfotoshoot

Hoe kan je je het beste voorbereiden op je paardenfotoshoot? Lees in deze blog 13 tips om zonder stress aan je fotoshoot met paard te starten.

Het beste cadeau voor hondeneigenaar

Ben jij op zoek naar het beste cadeau voor een hondeneigenaar? Doe een hondenfotoshoot cadeau voor een leuke gelegenheid. Lees hier meer.

Meeloopdag hondenfotografie Juli 2021

In deze blog lees je meer over de meeloopdag hondenfotografie van Juli. Tijdens deze meeloopdag fotografeerde we 6 toffe modellen.

Het beste cadeau voor paardeneigenaar

Ben jij op zoek naar het beste cadeau voor een paardeneigenaar? Doe een paardenfotoshoot cadeau voor een leuke gelegenheid. Lees hier meer.

Hondenfotografie in Antwerpen met een Shiba Inu in de heide

17 Tips om je voor te bereiden op je hondenfotoshoot

Hoe kan je je het beste voorbereiden op je hondenfotoshoot? Lees in deze blog 17 tips om zonder stress aan je fotoshoot met hond te starten.

Workshop paardenfotografie Juni 2021

In Juni gaf ik een workshop paardenfotografie. Tijdens deze meeloopdag ging de deelnemer mee met een fotoshoot. Lees in deze blog meer over deze avond.

De beste tijd om te gaan fotograferen

Als paardenfotograaf en hondenfotograaf is het soms moeilijk om te kiezen wanneer je gaat fotograferen. Lees snel verder om te weten welke uren het beste zijn voor paardenfotografie en hondenfotografie.

Puppy’s fotograferen

Het fotograferen van puppies kan een uitdaging zijn. Ze zijn speels en luisteren (nog) niet zo goed. Lees snel deze blog om te weten hoe ik aan de slag ga tijdens een puppyshoot.

Meisje met paard in de duinen

Leuke locaties voor een fotoshoot met paarden

Leuke locaties voor paardenfotografie vinden is niet altijd gemakkelijk. Ik geef je hierbij tips om de leukste locaties te vinden. Zo kan je zelf gaan fotograferen en thuis komen met de allermooiste plaatjes.

Fotoreis paarden in Nederland met Emma Emerelle en Mandy Roeting

In deze blog neem ik je mee op de fotoreis paardenfotografie in Nederland. Je komt alles te weten wat we gedaan hebben en je krijgt leuke foto’s te zien. Ben je benieuwd? Lees hier mijn volledig avontuur.

Blog | Hoe het allemaal begon

Hoe ik begon als honden- en paardenfotograaf

Wil je weten hoe ik begonnen ben met fotografie? Heb je zin om mijn allereerste foto’s te zien? En ben je benieuwd naar mijn vooruitgang? Ontdek hier zelf hoe ik mijn passie voor paardenfotografie en hondenfotografie gevonden heb.