Privé meeloopdag paardenfotografie met kind

Begin Augustus gaf ik een privé meeloopdag paardenfotografie gefocust op het fotograferen van paarden / pony’s met een kind. De cursist was iemand die in het verleden al eens een complete workshop hondenfotografie bij mij was komen volgen. Aangezien ze die dag zoveel had bijgeleerd was ze enthousiast om ook een meeloopdag te komen volgen. Wil je meer weten over hoe deze meeloopdag in elkaar zat? Lees hier verder.

Start van de privé meeloopdag paardenfotografie

Voor deze privé meeloopdag paardenfotografie gingen we naar de stalling waar onze modellen stonden. Ik ging al op voorhand zodat ik eerst samen met het model kon gaan kijken naar de locatie van de fotoshoot. Zo wist ik hoe het licht zat en hoe we het konden aanpakken.

Nadien gingen we de cursist ophalen en wandelden we met zijn allen naar de locatie waar de fotoshoot zou doorgaan. Zo konden we even bijpraten over hoe het met haar ging en hoe het liep in haar bedrijf.

Het verloop van de meeloopdag paardenfotografie

Zowel het fotograferen van kinderen en dieren vraagt veel geduld en flexibiliteit. De combinatie is soms dus even een aanpassing als je het niet gewoon bent.

Ik had enkele kleedjes bij voor het model. Terwijl zij zich aan het omkleden was besprak ik met de cursist even hoe ik fotoshoots met kinderen normaal gezien aanpak. Zo kreeg ze alvast een kijkje in mijn normale workflow voor fotoshoots met kinderen en dieren.

We begonnen met enkele standaard staande en knuffel poses. Nadien probeerden we ook enkele kusfoto’s te maken en eindigden we met foto’s waarbij het kindje op de grond zat en de pony zijn hoofd bij haar had. Zo hadden we een variatie van verschillende poses met twee verschillende outfits.

Na de fotoshoot met kind gingen we even mee de pony op de weide te zetten en werd ons gezegd dat als we het zouden willen we ook nog foto’s mochten nemen op de weide waar twee veulens stonden. Hier konden we natuurlijk geen nee tegen zeggen. Dus onverwacht konden we ook nog enkele veulenfoto’s maken tijdens deze privé-meeloopdag.

Einde van de meeloopdag

Na de meeloopavond hebben we nog even nagepraat. Maar het was al laat en de cursist moest nog lang in de auto zitten onderweg naar huis dus hebben we het niet te laat gemaakt. De cursist vond het weer een leuke en leerrijke avond met mooie resultaten.

Ook interesse gekregen in een workshop of meeloopdag? Bekijk hier alle opties.

Als je me volgt op Instagram kan je ook mee kijken achter de schermen van meeloopdagen en workshops.