Fotoshoot met honden in tuin

Eind Augustus ging ik naar Schoten voor een fotoshoot van twee Staffords. De eigenaars wouden graag een fotoshoot doen aangezien de oudste hond al wat slechter te been was. Hierdoor was het voor hen geen optie om de fotoshoot op locatie te doen. Ze hadden een kleine tuin waar we de fotoshoot hebben gedaan. Lees hier meer over deze fotoshoot in Schoten.

Start van de fotoshoot met honden

Voordat de fotoshoot begon zorgde ik ervoor dat de honden zich op hun gemak voelden bij mij. Ik keek ook even naar de tuin om te weten hoe we dit het beste zouden aanpakken. Aangezien we niet veel plaats hadden moest ik even goed kijken waar ik het beste zou zitten en waar de honden het beste zouden zitten voor de leukste resultaten.

Nadat ik dat gedaan had bespraken we nog even wat voor foto’s ze graag zouden hebben. Ze kozen ervoor om enkel foto’s te hebben van de honden. Zowel beide honden apart, als ook enkele foto’s van de honden samen.

Het verloop van de fotoshoot

We begonnen met de foto’s van de oudste hond, aangezien dat voor de eigenaren het belangrijkste was. We deden enkele full-body shots maar ook wat close-ups tijdens de fotoshoot. Het ging voornamelijk over foto’s waarop de oudste hond rechtstond of lag, aangezien het voor deze oudere Stafford wat moeilijk was om te zitten.

Nadat we foto’s gemaakt hadden van de oudere hond, ging ik verder met enkele foto’s van de andere Staffordshireterriër tijden deze fotoshoot. Deze vond het wat moeilijker om te liggen. De fotoshoot moet leuk blijven, dus kozen we ervoor om zit en sta foto’s te maken.

Nadien maakten we ook nog enkele foto’s van beide honden samen. De eigenaars dachten dat dit heel moeilijk zou zijn en het niet zou lukken. Maar met wat geduld en aansturing kwamen er heel mooie en spontane resultaten uit van beide honden samen.

Einde van de fotoshoot met Staffords in tuin

Bij het einde van deze fotoshoot met de honden in de tuin legde ik uit hoe het hierna zou verlopen. Binnen de 7 dagen kregen ze de keuzegalerij waar ze hun favoriete foto’s van de fotoshoot konden kiezen. Nadat ze de keuze gemaakt hadden werden de foto’s bewerkt en kregen ze deze toegestuurd in twee formaten: een formaat voor sociale media en een formaat voor privégebruik.

Omdat ze gekozen hadden voor een ‘Picture Perfect’ fotoshoot kregen ze na de fotoshoot ook een fotopakketje toegestuurd met de afdrukken van de gekozen fotoshoot op 10×15.

Wil jij ook graag foto’s met je hond(en)? Neem nu contact op.

Als je meer foto’s wil bekijken kan dit op mijn Instagram pagina.