Hondenfotografie workshop Maart 2022

Op 12 maart gaf ik nog een hele leuke privé-workshop hondenfotografie. In deze workshop begonnen we in de ochtend eerst met een theoriegedeelte over hondenfotografie. Nadien konden we dit meteen toepassen in de praktijk met twee leuke hondenmodellen. En daarna hadden we ook nog een gedeelte nabewerking in Lightroom en Photoshop. Wil je graag weten hoe deze workshop hondenfotografie verliep? Lees het hier in deze blog.

Theorie van de workshop hondenfotografie

Tijdens deze workshop gingen we weer op pad om te gaan fotograferen tijdens de zonsopgang. Voor dit fotografiegedeelte vond eerst nog het theoriegedeelte plaats. We begonnen dus rond 6.30u aan de workshop. Het theoriegedeelte werd specifiek toegepast op de hondenfotografie. Dit gedeelte nam ongeveer drie kwartier de tijd in beslag.

Tijdens deze theorie bespraken we de presentatie met informatie over hondenfotografie. Er werd ook alvast uitleg gegeven over enkele vaak gebruikte poses tijdens een fotoshoot met een hond. Bij de complete workshop kreeg de deelnemer ook nog een boekje met de presentatie als naslagwerk. Zo kan deze nadien nog eens rustig bekeken worden. 

Praktijk: het fotograferen van honden

Na het theoriegedeelte kwamen onze modellen aan op de locatie. Het eerste model was een prachtige border collie. Lola en haar baasje stonden model tijdens de zonsopgang. Deze was echt prachtig op deze zaterdagochtend.

We begonnen met portretfoto’s van Lola, de hond. We zorgden voor voldoende afwisseling tussen verschillende poses en rustmomenten. Lola kon ook enkele leuke trucjes, dus deze deden we dan ook om af te wisselen. Ook het baasje van Lola ging mee op de foto voor connectiefoto’s. Zo konden we ook deze poses uitproberen.

Hierna gingen we ook nog verder met enkele actiefoto’s. Hierbij is voornamelijk de timing belangrijk. We focusten dus op het vastleggen van een opwaartse beweging.

Nadien wandelden we even verder naar een gedeelte in het bos met een mooie boomstronk. Hier maakte we dan nog enkele foto’s.

Hierna kwam ook het volgende model nog: een Catahoula Leopard Dog. Dit ras is zeer zeldzaam in België, dus was het heel fijn om deze als model te hebben op de workshop. Hierbij maakten we ook eerst enkele portretfoto’s in het bos en bij de boomstronk. Nadien maakten we ook nog enkele actiefoto’s.

Tijdens de workshop hadden we dus verschillende modellen en konden we verschillende poses en locaties uitproberen.

Nabewerking workshop hondenfotografie

Na het praktijkgedeelte vertrokken we naar de workshoplocatie voor de nabewerking van de foto’s. Hier legde ik de verschillende stappen uit die ik gebruik tijdens de nabewerking. Hierbij leerde de cursist dus nieuwe technieken om te implementeren in haar workflow.

Eerst bewerkte ik één van de gemaakte foto’s en legde ik helemaal uit welke stappen ik deed en waarom. Nadien bewerkten we samen nog een foto die we allebei ongeveer op hetzelfde moment hadden gemaakt. Hierdoor kon de cursist de nieuw technieken ook meteen uitproberen.

Na de workshop

De dag van de workshop stuurde ik nog een mailtje met de informatie van de verschillende modellen. Zo kon de cursist, als ze dit zou willen, ook nog enkele foto’s naar de modellen sturen. Ook stuurde ik een kleine enquête om te vragen welke verbeterpunten er waren en wat ze vond van de workshop. Hierbij kreeg ik een hele leuke reactie. Benieuwd naar deze reactie? Je leest ze hier:

” Wat een toffe workshop was dat. Hannelore is een hele jonge vlotte fotograaf die weet waar ze ver praat. Ik kwam niets tekort die dag! ”

Workshop hondenfotografie

Hondenfotografie, Boom, België

Het was een fijne dag met een leuke cursist en mooie modellen. De workshop hondenfotografie was dus zeker geslaagd.

Ook zin gekregen in het volgen van een workshop? Bekijk hier alle opties. Of neem contact op.