Workshop paardenfotografie November 2022

In November ging er een enorm leuke workshop paardenfotografie door in Brasschaat. Deze privé-workshop focuste op zowel de theorie van paardenfotografie, alsook de praktijk en de nabewerking. De cursist wou meer leren over paardenfotografie, en hoe het leven eruit ziet als paardenfotograaf. In totaal duurde deze privé-workshop ongeveer 5 uur. Wil je meer weten over het verloop van deze workshop paardenfotografie? Lees dan snel verder.

Theorie van de workshop paardenfotografie

De privé-workshop ging door op een zondag, en aangezien de volledige workshop ongeveer 5 uur duurt kozen we ervoor om te fotograferen met zonsopgang. Dit zorgde ervoor dat het een vroege ochtend was, want om 6.45u begonnen we met het theoretische gedeelte van de workshop in Brasschaat. De theorie die hier wordt aangehaald gaat specifiek over het fotograferen van paarden. Natuurlijk beginnen we even algemeen, maar we bekijken al snel hoe je het fotograferen van paarden best kan aanpakken en welke poses hierbij interessant zijn.

Dit gedeelte duurde ongeveer een uur en hierbij bespraken we dus verschillende tips die je kan gebruiken tijdens een paardenfotoshoot. En die dus ook meteen van pas kwamen in het tweede deel van de privéworkshop paardenfotografie.

Ook had de cursist enkele vragen over de meer praktische kant van de paardenfotografie: hoeveel fotoshoots je kan doen, hoe je aan klanten komt, etc. Dit bespraken we dan ook uitgebreid.

In de goodiebag die de cursist bij deze workshop paardenfotografie kreeg zat ook de presentatie en een extra boekje waarin de theorie uitgebreid beschreven werd. Dit naslagwerk kan ze na de workshop nog eens rustig bekijken.

Praktijk: het fotograferen van paard en baasje

Het was een frisse ochtend, wat wel te verwachten is in het midden van November in België. Ons model was een prachtig gevlekt paard, en haar eigenares. Aangezien we zo vroeg begonnen hadden we echt een prachtige zonsopgang. Dit zorgde voor enorm mooi en zacht licht in combinatie met de mist die ook aanwezig was.

Het model heeft in totaal 3 verschillende outfits aangehad tijdens de fotoshoot. Eerst haar eigen trui, nadien even een kleed (niet al te lang aangezien het koud was, en nadien nog een witte trui in combinatie met de kerstkrans voor haar paard. Zo hadden we verschillende scenario’s die we konden fotograferen met model.

We deden verschillende poses met het paard en model. En dit zowel dichtbij als van wat verder voor een leuke variatie in de foto’s. Ook namen we enkele foto’s van het paard alleen.

Meisje met gevlekt paard op heide in Brasschaat
Gevlekt paard met eigenaar in galajurk tijdens workshop

Nabewerking workshop paardenfotografie

Na het praktijkgedeelte vertrokken we naar de workshoplocatie voor de nabewerking van de foto’s. Tijdens dit gedeelte van de workshop paardenfotografie gingen we over de verschillende stappen en opties die ik zelf gebruik tijdens de nabewerking van mijn paardenfoto’s. Zo leerde de cursist verschillende nieuwe technieken kennen in Lightroom en Photoshop.

Eerst liet ik zien hoe ik een foto zou bewerken die ik genomen had en nadien ging de cursist zelf aan de slag met één van haar gemaakte foto’s. Zo kon ze de nieuwe stappen en technieken meteen zelf in de praktijk zetten.

Complete workshop paardenfotografie

Bij het volgen van deze privé workshop paardenfotografie heeft de cursist op de verschillende vlakken bijgeleerd.  

Hier lees je wat deze cursist vond van de workshop paardenfotografie:

“Ik vond het een hele fijne dag waar ik veel heb bijgeleerd. Alles werd duidelijk uitgelegd en ondersteund door een PowerPoint. Alles was tot in de puntjes verzorgd en aan alles was gedacht. Ik had nooit verwacht dat ik dit resultaat kon behalen, maar dankzij je goede begeleiding is het toch gelukt.”

Gevlekt paard met eigenaar in galajurk tijdens workshop

Ruth

Brasschaat, Antwerpen, België

Heb je ook zin gekregen in het volgen van een privé workshop? Bekijk hier alle opties. Of neem contact op.