Western fotoshoot met veulen en paard

Op een prachtige avond in Oktober reed ik naar Lille (België) voor een western fotoshoot met veulen en paard. De eigenares had net een nieuw paard gekocht, en wou graag een fotoshoot van haar nieuwe veulen met het paard dat ze al langere tijd had. Beide paarden hadden elkaar voor deze avond nog niet gezien, maar alles liep enorm vlot. Wil je meer lezen over deze veulenfotoshoot/paardenfotoshoot in westernstijl? Lees dan snel verder.

Start van de western fotoshoot

Ik kwam aan in Lille op de weide en stal waar het veulen stond. Ook het andere paard van de eigenares was er al naartoe gekomen voor de fotoshoot. Ze stonden beide nog op aparte weides: het veulen stond bij de andere veulens, en het paard stond op de weide waar de fotoshoot zou doorgaan.

Aangezien veulen en paard elkaar hiervoor nog niet gezien hadden, hebben we het in het begin heel rustig aangepakt. De eigenares van de paarden had ook een vriendin bij om te helpen tijdens de fotoshoot en tijdens de kennismaking. De kennismaking tussen paard en veulen ging gelukkig enorm vlot.

Het verloop van de fotoshoot in westernstijl

De eigenares van de paarden wou graag dat de fotoshoot in westernstijl gebeurde aangezien dat ook haar rijstijl is. Ze droeg een leuke outfit met jeansbroek en blauw hemdje gecombineerd met een westernriem en westernbotten. Het zag er fantastisch uit. Ook had ze speciaal 2 blauwe touwhalsters gekocht voor haar paarden tijdens deze fotoshoot.

We maakten dus eerst wat foto’s met de blauwe touwhalsters en de beide paarden samen, alsook het paard en het veulen apart met de eigenares. Aangezien beide paarden zich voorbeeldig gedroegen tijdens de fotoshoot besloten we ook even enkele foto’s te proberen met het fotohalster. Dit is een speciaal touwhalster dat ik nadien kan wegwerken in de nabewerking zodat het lijkt alsof de paarden vrij staan. Ook reageerden ze daar beide super goed op.

We maakten ook een foto van het paard en het veulen samen zonder de eigenares. Ze deden het beide super samen. Aan de resultaten zou je zeker niet zeggen dat het de eerste keer was dat beide met elkaar omgingen.

Aangezien de fotoshoot in Oktober doorging had de eigenares ook enkele kerst attributen bij om kerstfoto’s met de paarden te maken. Zo had ze een kerstmuts bij, en een diadeem met een kleinere kerstmuts voor het veulen. Wat deden ze het allemaal goed tijdens deze kleine kerstfotoshoot.

Einde van de fotoshoot met paard en veulen

Toen de fotoshoot op zijn einde liep kon ik het natuurlijk niet laten om nog even met het veulen te knuffelen. Wat een lieve knuffelbeer was het.

Ook gaf ik nog even alle informatie aan de eigenares over wat ze nu kon verwachten in verband met haar persoonlijke keuzegalerij en de levering van de foto’s.

Ze was tevreden met de ervaring tijdens de fotoshoot en de resultaten die eruit zijn gekomen.

Wil je ook graag een fotoshoot met je paard en/of veulen? Neem nu contact op.

Op mijn Instagram pagina kan je steeds terecht voor nieuwe foto’s van fotoshoots.