Workshop paardenfotografie Juni 2021

In Juni gaf ik een toffe privé-workshop paardenfotografie in Kalmthout. Tijdens deze privé-meeloopdag kon de deelnemer een kijkje nemen achter de schermen van een paardenfotoshoot.  Benieuwd naar hoe deze avond eruit zag? Lees snel verder om meer te weten te komen over deze privé-workshop.

Start van de meeloopdag

Ons eerste model voor deze workshop stond ons al op te wachten. Zo konden we bijna meteen starten. We wandelden naar de locatie en leerden elkaar allemaal wat beter kennen. Hierdoor was de sfeer enorm leuk en ontspannen voor zowel fotografen als model. Op deze manier konden we in een goede sfeer starten aan de workshop paardenfotografie.

Eerst ging ik even met de deelnemer over de basisinstellingen voor de fotoshoot. Ook gaf ik enkele tips mee. Waarvan ik jou er ook één zal meegeven: Ik vind het belangrijk om de oren van je paard binnen de boomgrens op de achtergrond te houden.

Paardenfotoshoot tijdens zonsondergang

Het verloop van de workshop paardenfotografie

We startten met het eerste model: een prachtig groot bruin paard met de eigenaar. Op deze meeloopdag was er ook een tweede model aanwezig. Dit model kwam na één uur. Een prachtige gevlekte tinker met baasje.

Hoe hebben we deze meeloopdag paardenfotografie aangepakt?

Eerst begonnen we met het fotograferen van de connectie tussen paard en mens. Zowel paard als eigenaar gingen samen op de foto. Veel verschillende poses werden uitgelegd tijdens deze workshop paardenfotografie.

Na de portretfoto’s hebben we ook nog enkele actiefoto’s genomen aan de longe. Hierbij kon de deelnemer meer te weten komen over de goede timing tijdens actiefoto’s en waar op gelet moet worden.

We hadden geluk dat onze beide modellen voor deze workshop paardenfotografie ook vrijheidsdressuur beheersen. Hierdoor konden we op het einde ook nog enkele steigerfoto’s maken tijdens deze meeloopdag.

Einde privé-workshop paardenfotografie

Deze prachtige avond sloten we af met prachtige foto’s voor in ons portfolio. De deelnemer van deze meeloopdag heeft nieuwe kennis en prachtige foto’s mee naar huis genomen na deze toffe avond.

Ook interesse gekregen in een workshop of meeloopdag? Bekijk hier alle opties.

Soms komen er ook groepsmeeloopdagen of groepsworkshops online. Deze kan je als eerste vinden op mijn Instagram.

“Weer een super leuke meeloopdag gehad met Hannelore. Met hele leuke modellen. Ik heb van haar weer super veel bijgeleerd. Nogmaals bedankt voor de leuke avond! Zeker een aanrader!”

Romantische paardenfotografie

Nikita

Paardenfotografie, Kalmthout, België