17 Tips om je voor te bereiden op je hondenfotoshoot

Altijd al gedroomd van een hondenfotoshoot? Een hondenfotograaf boeken om prachtige foto’s te maken van je trouwe viervoeter is een grote stap. Je wilt er dus het beste van maken. Een fotoshoot is een hele ervaring waar je lang naar uitkijkt. Je wilt natuurlijk dat alles perfect verloopt. Hierbij geef ik je enkele tips om je hond voor te bereiden op een fotoshoot.

Bij het boeken van je fotoshoot

 1. Denk na over wat je verwacht van je hondenfotoshoot. Heb je specifieke wensen? Laat dit zeker weten zodat je later niet teleurgesteld bent als deze wensen door een bepaalde fotograaf niet vervuld kunnen worden. Je kan bijvoorbeeld een moodboard maken en dit delen met de fotograaf. Hiervoor kan je ook eens kijken op de Instagram-pagina of facebookpagina van je favoriete hondenfotograaf. Ook kan je eens kijken in het portfolio van verschillende hondenfotografen.
 2. Laat zeker aan de fotograaf weten op welke locatie de fotoshoot door zou gaan. Je kan deze met woorden beschrijven, maar foto’s zijn toch wel beter.
 3. Laat de fotograaf weten hoe je hond reageert op nieuwe mensen. Is je hond lief of juist angstig? Zo kan de fotograaf zich beter voorbereiden. Ook even laten weten welke commando’s je hond al dan niet kent is handig. Zo kan de hondenfotograaf zich optimaal voorbereiden voor de hondenfotoshoot.
 4. Het is zeker handig als je hond de basiscommando’s bezit: Staan, zit en lig. Oefen deze basiscommando’s niet enkel thuis, maar ook op vreemde locaties. Kan je hond ook andere trucjes? Laat dit zeker op voorhand weten aan de hondenfotograaf. 

Eén tot twee weken voor je hondenfotoshoot

 1. Ga al eens één of twee keer naar de locatie van de fotoshoot. Zo is het op de dag zelf voor je hond niet volledig nieuw. 
 2. Probeer enkele keren met je hond te trainen op basiscommando’s op afstand. Een extra pluspunt zou zijn dat je je hond traint op blijven stilzitten op de locatie van de fotoshoot zelf. Kan je hond niet los? Dat is helemaal geen probleem want ik heb fotografie leibanden voor honden ter beschikking. Deze zijn enorm veilig. 

De avond voor je hondenfotoshoot

 1. Was je hond de avond voor de fotoshoot met je hond. Zo is hij (hopelijk) de volgende dag nog proper en is een gewone borstelbeurt voldoende. Je kan ook de week van je fotoshoot naar de hondentrimmer gaan. 
 2. Leg de kledij klaar die je aan wilt doen tijdens de hondenfotoshoot. Trek geen drukke prints of felle kleuren aan.  Wil je iets helemaal anders doen? Je kan ook een prachtige jurk gebruiken die ik beschikbaar heb. 
 3. Probeer je te ontspannen. Een fotoshoot is een leuke ervaring om van te genieten. Stress hebben is dus helemaal niet nodig.

De dag van je fotoshoot

 1. Geef je hond nog even een borstelbeurt voor je vertrekt. Een borsteltje meenemen is zeker handig voor als je hond onderweg vuil wordt. 
 2. Heb je een energieke hond? Ga dan voor de hondenfotoshoot nog even wandelen. Als je dit doet zal je hond rustiger zijn tijdens de fotoshoot en zal het makkelijker zijn om prachtige resultaten te bekomen. Is je hond eerder rustig? Geef je hond rust voor de fotoshoot.
 3. Is het etenstijd voor dat de fotoshoot begint? Geef je hond een lichtere maaltijd dan normaal. Als je hond honger heeft zal hij veel alerter op de foto staan. Ook zal hij dan beter reageren op snoepjes om de aandacht van de hond te trekken. 
 4. Ga op tijd naar de locatie. Er kunnen steeds verrassingen opduiken: veel file, geen parkeergelegenheid, etc. Als je op tijd vertrekt kan je de problemen nog oplossen en hebben jullie beide minder stress.
 5. Het is altijd handig als je een extra persoon kan meenemen om te helpen (Vb. je vriend(in), je mama, je papa, …). Geef deze persoon de snoepjes of speeltjes om de aandacht van je hond te trekken. Zorg zeker dat je snoepjes bij hebt om je hond te belonen als hij goed meewerkt. Verder is het belangrijk om niet meer extra mensen mee te nemen dan nodig, dit zou voor veel afleiding kunnen zorgen.
 6. Wil je mee op de foto met je hond? En heb je een broek aan? Zorg dat je gsm niet in je broekzak zit. Ook haarrekkers of bandjes rond je pols laat je best thuis. 
 7. Het is belangrijk dat je tijdens de fotoshoot vooral plezier beleeft met je hond. Zo ontstaan de mooiste en meest natuurlijke foto’s die jullie band op de perfecte manier weergeven. Stress is helemaal niet nodig. Als hondenfotograaf begeleid ik jou en je trouwe viervoeter optimaal tijdens de fhondenotoshoot. 
 8. Vliegenspray meenemen en een tekenband voor je hond is zeker aan te raden, vooral in de zomer.

Wil je zelf graag prachtige foto’s met je hond? Boek hier je fotoshoot.