Mijn favoriete poses voor hondenfotoshoot

Altijd al willen weten hoe je samen met je hond op de foto kan? Of hoe je als fotograaf hond en mens samen op de foto zet? In deze blog post laat ik je enkele van mijn favoriete poses zien voor een hondenfotoshoot.

De eerste pose die ik vaak gebruik is degene waarbij hond en eigenaar samen in dezelfde richting kijken. Hierbij kan de eigenaar zowel met de rug als met de borst naar de fotograaf zitten.

Hond op de heide met eigenaar

Een tweede pose voor een hondenfotoshoot is degene waarbij hond en mens elkaar in de ogen kijken. Hierbij zitten beide met de borst naar de camera en ligt de hand van de eigenaar liefst op de borst van de hond.

De omkijkfoto is echt een foto die ik graag gebruik. Hierbij zit de eigenaar met de rug naar mij, terwijl de hond met zijn gezicht naar mij zit. Hierbij draait de eigenaar het hoofd naar de hond.

Een andere pose die ik leuk vind is wanneer zowel de eigenaar als de hond naar de camera kijken. Hierbij gebruik ik meestal een centrale compositie.

Hond geeft pootje in de heide

Als de hond trucjes kan, zoals een pootje geven, is dit ook super leuk om te gebruiken tijdens je hondenfotoshoot. Verschillende trucjes kunnen een leuk effect geven als je ze gebruikt als poses voor een hondenfotoshoot.

Nog een extra tip is om ervoor te zorgen dat de eigenaar steeds in contact staat met de hond, dit liefst met twee handen. Zo is de connectie nog beter te zien op de foto’s.

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan door het lezen van deze blogpost. Zin gekregen om meer te leren over het fotograferen van mens en dier? Dit kan tijdens een privé-meeloopdag of privé-workshop.