Veulenfotoshoot van Gaia

Eind Juli werd ik gevraagd om een veulen te fotograferen voor een veulenfotoshoot. Natuurlijk doe ik dat. Het ging over een fotoshoot van een Appaloosa minipaard veulen, met ook enkele foto’s van de mama. Echt super leuk om klanten te hebben die me vragen voor dit soort fotoshoots. Binnen de paardenfotografie vind ik het enorm leuk om veulens te fotograferen. Wil je weten hoe deze fotoshoot verliep? Lees snel verder.

Start van de veulenfotoshoot

Vooraf had ik al met de eigenaar gesproken over het soort foto’s dat ze graag zou willen van haar veulen. Dit waren zowel portretfoto’s, actiefoto’s en foto’s samen. Zij wou graag een jurk gebruiken. Omdat ze niet kon kiezen koos ze ervoor om tijdens de fotoshoot van jurk te wisselen.

Eerst leerde ik Gaia en Bee even kennen zodat ze tijdens de fotoshoot op hun gemak zouden zijn. Gaia, het veulen, was enorm nieuwsgierig en kwam al snel dag zeggen bij me.

Het verloop van de fotoshoot met veulen

Tijdens deze foto wilden we veel verschillende foto’s maken van zowel het veulen, als de mama.

Hierbij begonnen we met de foto’s van Gaia, het veulen, samen met haar baasje. Gaia was heel aanhankelijk waardoor dit vlot verliep. We deden wat verschillende poses. Nadien kwam de mama van Gaia erbij. Dan maakten we wat foto’s van Gaia en Bee, samen met hun baasje.

Nadien maakten we foto’s van mama en veulen samen. Dit was echt een droom van mij als paardenfotograaf. Het ging niet heel vlot om ze beide perfect vast te leggen op dezelfde moment. Maar uiteindelijk kregen we een prachtig resultaat van hen samen.

Hierna kwam de kledingwissel. Waarbij we nadien startten met enkele foto’s van Bee, de mama, met haar eigenaar. Hier had Bee niet zoveel zin in. Dus na enkele foto’s zaten er enkele leuke tussen en beslisten we om te stoppen met foto’s van Bee. Als paardenfotograaf vind ik het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de dieren zich comfortabel voelen tijdens de fotoshoot. Als ze dus geen zin meer hebben, en er zitten al leuke resultaten tussen, vind ik het best om te stoppen.

Op het einde maakten we nog enkele leuke portretfoto’s, alsook actiefoto’s van Gaia. We hadden een prachtige zon deze avond.

Einde van de veulenfotoshoot

Na de fotoshoot kreeg de eigenares de keuzegalerij doorgestuurd waar ze kon kiezen welke foto’s ze graag wou hebben. De foto’s werden hierna professioneel bewerkt en belandden na enkele weken in de mailbox van het baasje. Zo had ze leuke herinneringen aan haar prachtige veulen.

Wil jij ook leuke foto’s van je veulen? Neem zeker contact op.

Ps. Wil je meer foto’s zien? Volg me dan zeker op Instagram.