Meeloopdag Paardenfotografie Augustus 2021

Begin Augustus gaf ik een leuke meeloopdag paardenfotografie op de heide aan enthousiaste paardenfotografen. Zowel al meer ervaren fotografen, als beginnende fotografen namen deel aan deze workshop paardenfotografie. Tijdens deze avond kon iedereen vragen stellen en bijleren. Ze kregen een idee van hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij een fotoshoot.

Start van de meeloopdag

In de auto onderweg naar de locatie was het enorm hard aan het regenen. Als paardenfotografen hebben we spijtig genoeg niet veel invloed op het weer. Gelukkig stopte het net met regenen als we aankwamen op de locatie. En kregen we zelfs nog een prachtige zon.

Alle deelnemers verzamelden zich samen. Zo konden we elkaar eerst even leren kennen. Altijd leuk om wat andere paardenfotografen te leren kennen.

Tijdens de meeloopdag hadden we één model. We liepen in groep naar de locatie waar we zouden fotograferen. We startten met een korte uitleg en gingen dan meteen aan de slag.

Het verloop van de meeloopdag

We hadden één prachtig model: een mooi bruin paard met de eigenaar. Ze zijn heel veelzijdig waardoor we veel verschillende foto’s konden nemen.

We zijn gestart met foto’s van paard en eigenaar. De eigenaar stond model in een prachtige zwarte jurk. Hier toonden we de verschillende poses die mogelijk zijn binnen de paardenfotografie.

Nadien gingen we over naar enkele actiefoto’s aan de longe. Cita, het paard, had hier enorm veel zin in. Hierdoor kregen we prachtige en spectaculaire actie te zien. Hierbij konden de deelnemers van deze meeloopdag paardenfotografie ook oefenen op de timing binnen de actiefotografie van paarden. Dit is interessant, omdat we voornamelijk willen focussen op het vastleggen van een opwaartse beweging.

Na de actiefoto’s maakten we ook wat portretfoto’s van het paard alleen. Hierbij zat de zon al heel mooi laag. Waardoor we een mooie bokeh creëerden in de achtergrond.

De eigenaar van Cita vond het ook leuk om zelf nog eens mee op de foto te gaan. Maar deze keer in een andere jurk: een grijze princessenjurk. Hierbij bespraken we nog wat andere poses. Ook hadden we hierbij al andere lichtomstandigheden omdat de zon aan het ondergaan was. Dit zorgt voor andere beelden dan aan het begin van de avond.

Als laatste deden we ook nog wat foto’s waarbij het paard vrijheidsdressuur deed. Het is steeds heel leuk om vrijheidsdressuur vast te leggen op foto binnen de paardenfotografie. Cita kan enorm mooi steigeren. Dit was spectaculair. Ook voor de deelnemers.

Einde van de meeloopdag

De zon ging prachtig onder en we gingen allemaal naar huis met prachtige foto’s voor in ons portfolio.

Ook interesse gekregen in een workshop of meeloopdag? Bekijk hier alle opties.

Soms komen er ook groepsmeeloopdagen of groepsworkshops online. Deze kan je als eerste vinden op mijn Instagram.

Wat zeiden de deelnemers?

“De meeloop van Hannelore was een fijne en leerrijke ervaring! Goede organisatie met duidelijke communicatie en leuke extraatjes. Daarbovenop was het model veelzijdig, waardoor we verschillende kanten uit konden met de foto’s. Echt een aanrader.”

Meeloopdag paardenfotografie

Paardenfotografie, Kalmthout, België

“Het was een heel gezellige avond, je hebt dit echt heel goed geregeld! Ik heb dankzij jou weer een nieuwe ervaring op de heide en dat is fijn.”

Workshop paardenfotografie

Paardenfotografie, Kalmthout, België