Veulenfotoshoot Mei 2022

Begin Mei stond Requerdo voor mijn lens. Requerdo was op dat moment enkele weken oud. Het hengstenveulentje ging zowel alleen, als met de mama en eigenares mee op de foto. Dit zorgde voor variatie tijdens de veulenfotoshoot. De fotoshoot ging door op de weide waar ze stonden tijdens het gouden uurtje. Lees hier hoe de fotoshoot met veulen verliep.

Start van de veulenfotoshoot

Vorig jaar stond Bieliena, de mama van Requerdo, al eens voor de lens met de eigenares. Toen was Bieliena al zwanger. Dit jaar beviel ze van een prachtig hengstenveulen: Requerdo.

Voor de fotoshoot begon zorgde ik er eerst voor dat Requerdo gewend was aan mij en het fototoestel. Hij was enorm nieuwsgierig dus kwam al meteen snuffelen en kijken wat er allemaal in mijn fotozak zat. Zo was hij na enkele minuten op zijn gemak.

De fotoshoot met veulen ging door in de wei waar de paarden stonden. Na even te praten met de eigenares over de verwachtingen en soort foto’s, ging ik op zoek naar de ideale plek voor de foto’s.

Lees onder de foto’s verder hoe de paardenfotoshoot verliep.

Het verloop van de fotoshoot met veulen

We pakten de veulenfotoshoot heel rustig aan. We namen alle tijd die nodig was zodat zowel mama als veulen voldoende konden rusten en er afwisseling was waar nodig.

De connectiefoto’s tussen mama, zoon en eigenaar kwamen als eerste aan bod. We positioneerden de paarden zo goed mogelijk en gingen geduldig aan de slag. Zo kwamen er enkele enorm leuke en spontane foto’s van hen uit.

Nadien kon de eigenares ook even alleen met Requerdo op de foto. En namen we verder ook actiefoto’s voor voldoende afwisseling.

Als laatste lieten we zowel mama als veulen gewoon weer los in de wei en bleef ik nog voor spontane foto’s op de wei. Zowel van mama als veulen, en ook nog enkele van de paarden samen met de eigenares.

Einde van de veulenfotoshoot

Omdat we voldoende tijd genomen hadden tijdens deze fotoshoot met veulen zat er veel variatie in de foto’s.

Ze kregen al snel de keuzegalerij in de mail zodat ze de foto’s zelf konden bekijken. En konden kiezen welke foto’s ze graag wouden als herinnering aan de veulentijd van Requerdo.

Na de fotoshoot kregen ze ook de foto’s toegestuurd als prints op formaat 10×15 omdat ze gekozen hadden voor een ‘Picture Perfect’ fotoshoot. Zo hebben ze ook de fysieke afdrukken van de foto’s.

Verwacht je paard een veulen? Neem dan nu contact op om je veulenfotoshoot te boeken.

Voor het bekijken van meer foto’ s kan je steeds terecht op mijn Instagram pagina.

” Ik raad Hannelore aan iedereen aan die een fotoshoot wil laten nemen, ze is professioneel, rustig en neemt haar tijd. Wat hier met ons veulen wel nodig was. Je kan alles vragen en ze helpt je ook met alles en doet super haar best. Het was de 2de keer dat ik een fotoshoot deed bij haar en zeker niet de laatste keer! Bedankt Hannelore voor de prachtige foto’s en de geweldige ervaring met mijn 2 paarden! “

Lauren, Requerdo & Bieliena

Stekene, Oost-Vlaanderen, België