Fotoreis paardenfotografie in IJsland

Fotoreis paardenfotografie

Naar IJsland gaan en daar paarden op de foto zetten op prachtige en unieke locaties was echt een droom voor mij. Dit heb ik deze zomer van mijn bucket list kunnen schrappen na de fotoreis naar IJsland van Jikke Patist en LCPD. Het was een prachtig avontuur met een toffe groep en goede begeleiding.

De heenreis

Met alle deelnemers van de fotoreis boekten we dezelfde vlucht. Zo leerden we elkaar allemaal kennen op de luchthaven van Schiphol. Door de lange wachtrijen kwamen we meteen meer over elkaar te weten.

We namen de avondvlucht dus kwamen rond 19.00u aan in IJsland. Daar werden we opgewacht om naar ons huisje te vertrekken waar we de komende week zouden doorbrengen.

Met twee uur tijdsverschil en een lange dag achter de rug kwamen we moe aan in ons huisje. Het was kamers kiezen, nog even babbelen en dan gaan slapen.

De fotolocaties

Tijdens de fotoreis fotografeerden we paarden, en enkele honden, op fantastische locaties in IJsland. De watervallen konden hierbij zeker niet ontbreken. Maar ook de gletsjers en het zwarte strand kwamen aan bod. Telkens met leuke modellen die volledig bij de locatie pasten.

In totaal hadden we fotoreportages op 10 verschillende locaties. Waarbij er enkele keren meer dan één model aanwezig was. Dit zorgde voor veel variatie.

Lees verder onder de foto’s.

Workshops

Ook kregen we tussendoor nog enkele workshops. Zowel over de nabewerking, alsook over marketing en branding als paardenfotograaf. Super interessant om hier nog eens een ander inzicht over te krijgen. En nog een extra motivatie boost te krijgen over bepaalde dingen.

Echter zorgde dit soms wel voor enorm lange dagen zonder veel rust. Aangezien we in de ochtend fotografeerden, nadien een workshop hadden en dan weer vertrokken voor een paardenfotoshoot.

Maar als je éénmaal in IJsland bent wil je alles gezien en meegemaakt hebben dus was dit het wel zeker waard.

Rit op een IJslander

Tijdens de fotoreis kregen we ook de optie om een rit te doen met een IJslander.  Ik koos ervoor om dit te doen aangezien het een nieuwe ervaring was. We reden te paard naar een kleine waterval wat toch een mooi uitzicht was. En aangezien IJslanders ook een extra gang hebben, konden we tölten. Wat een leuke ervaring!

Personal branding fotoshoot

Tijdens de fotoreis was er ook tijd om foto’s te maken van en met de andere deelnemers. Zowel tijdens de reis, maar ook op een speciaal ingepland moment. Hiervoor gingen we naar een prachtige waterval om leuke branding foto’s van elkaar te maken. Dit was zeker een meerwaarde aan de fotoreis.

Conclusie

Het was een fantastische week vol nieuwe ervaringen. We hadden een hele leuke groep waarmee we veel toffe ervaringen gedeeld hebben. Het was indrukwekkend om paarden te fotograferen op enkele van de prachtige locaties die IJsland te bieden heeft.

Moe maar voldaan keerde ik terug naar huis met enkele leuke nieuwe ervaringen en toffe herinneringen.

Meer lezen? Bekijk de artikels op mijn blog.