Privé-workshop paardenfotografie in Limburg

In Februari ging de privé-workshop paardenfotografie door in Limburg. Benieuwd naar hoe deze complete workshop ingevuld werd op basis van de wensen van de cursist? Lees dan snel verder.

Theoriegedeelte van de privé-workshop paardenfotografie

De avond voordat de fotoshoot doorging voor deze workshop paardenfotografie hadden we een Teams meeting ingepland om door de theorie te gaan. Hierin bespraken we verschillende onderwerpen: van lenzen & camera’s tot de belichtingsdriehoek en poses voor paardenfotografie.

Ook was hier nog tijd om de vragen van de cursist te beantwoorden. Zij had nog enkele vragen over het starten van een fotografiebedrijf en marketing. Deze vragen werden beantwoord. Zo kon ze hier verder mee aan de slag.

Praktijk paardenfotografie

De volgende ochtend moesten we er vroeg uit aangezien de fotoshoot gepland stond tijdens de zonsopgang in Tessenderlo, Limburg. We gingen naar een veld & bos en hadden hierdoor 3 verschillende locaties & outfits. Dit zorgde voor heel veel variatie in de eindresultaten.

Tijdens het praktijkgedeelte van deze privé-workshop paardenfotografie gaf ik nog enkele tips mee aan de cursist en keek ik mee naar haar foto’s. Zo konden we nog bijsturen en aanpassen waar nodig.

Nabewerking workshop paardenfotografie

Na het fotografiegedeelte gingen we beiden naar huis. De nabewerking van de foto’s ging dezelfde dag nog online door. Ik liet mijn workflow in Lightroom & Photoshop zien, en nadien ging de cursist zelf aan de slag met één van haar foto’s. Zo konden we haar instellingen goed zetten en kon ze meteen zelf aan de slag om de theorie in praktijk om te zetten.

Review complete privé-workshop paardenfotografie

“De workshop was super leuk! Ik heb als beginnend fotograaf heel veel bijgeleerd en goede tips gekregen. Het was een heel fijne ochtend. Een echte aanrader!”