5 tips voor betere dierenfoto’s

Ben je een dierenfotograaf? Of fotografeer je graag je eigen dieren? In deze blog post lees je 5 tips voor betere dierenfoto’s. Ben je er klaar voor?

Fotografeer op ooghoogte

Ga eens voor een ander perspectief dan hoe je je dier dagelijks ziet. Ga door je knieën en fotografeer je trouwe viervoeter vanop ooghoogte. Dit geeft meteen een heel ander gevoel aan je foto en zorgt ervoor dat de kijker meteen in de leefwereld van het dier zit.

Compositie van je foto

De compositie van je foto is enorm belangrijk voor een beeld dat professioneel overkomt. Als je dier naar jou kijkt kan je met verschillende composities spelen. Je kan je dier dan in het midden zetten, of toch de regel van derden gebruiken.

Als je dier naar een bepaalde kant kijkt is het mooi als je meer ruimte laat in de kijkrichting. Als je dan ook de regel van derden toepast heb je een prachtig resultaat.

Meer weten over de regels van derden? Lees hier meer. (Link: https://hanneloregilis.com/de-regel-van-derden-in-fotografie/)

Locatie

De locatie waar je de foto neemt heeft ook een impact op het eindresultaat. Als je dier buiten kan, kan je naar een locatie gaan of je foto’s in de tuin nemen. Als je dier enkel binnen kan, kan je ook binnen foto’s maken. Let bij beide locaties wel goed op de achtergrond. Zorg dat er niet te veel afleiding is op de achtergrond zodat de focus op je dier ligt.

Fotografeer met zacht licht

Vaak wordt er gedacht dat de felle zon om 12u in de middag het mooiste resultaten zal geven. Echter is dat niet het geval. Felle zon zorgt voor veel schaduwen en hard licht wat zorgt voor minder mooie resultaten.

Wat doe je dan wel? Ga fotograferen tijdens de zonsopgang of zonsondergang. Je kan ook foto’s maken in de schaduw doorheen de dag.

Wees geduldig

Met dieren is het enorm belangrijk om geduldig te zijn en te blijven. Het fotograferen van je eigen dieren kan vaak moeilijk zijn omdat ze graag naar je toe komen. Blijf dan geduldig en probeer opnieuw.

Lukt het toch niet om foto’s te maken van je trouwe viervoeter(s)? Neem dan contact op om een fotoshoot of workshop in te plannen.

Meer tips? Volg me op instagram.