Privé meeloopdag hondenfotografie Januari 2023

Eind Januari gaf ik een privé meeloopdag hondenfotografie in Boom. Het was een bewolkte winterdag en de cursist wou graag leren hoe ze op zo’n dagen mooie foto’s kon maken en met het licht kon werken. Dat is dan ook waar we mee aan de slag gingen samen met twee modellen op twee locaties: in het bos, en op een veld. Meer over hoe dit verliep kan je hier lezen.

Start van de privé meeloopdag hondenfotografie

Samen met de cursist en de eerste modellen wandelden we samen naar de eerste locatie in het bosgedeelte. Tijdens de wandeling kwamen we al wat meer te weten over de honden en wat we konden doen. De eerste modellen waren twee toy poedels.

Het was een bewolkte dag dus vroeg de cursist alvast hoe ik daarbij te werk ga. In de wintermaanden is het vaak bewolkt of vroeger donker, dus dat was ook de focus van deze meeloopdag.

Het verloop van de meeloopdag hondenfotografie

We begonnen met het fotograferen van de twee toy poedels in het park. Eerst maakten we portretfoto’s van beide honden apart. Zo konden we veel verschillende poses uitproberen. Ik legde de cursist ook uit welke instellingen ik gebruikte en gaf enkele tips om tot het leukste resultaat te komen.

Nadien maakten we ook enkele foto’s van de honden samen met de eigenares. Dit zowel met beide honden samen als met de honden apart. Zo konden we enkele poses doen voor connectie foto’s tussen mens en dier. Nadien gingen we over tot het maken van actiefoto’s.

Met het tweede model gingen we naar een andere locatie op een grasveld. Het tweede model was een Australische herder. Hij deed het enorm goed en we konden veel verschillende poses uitproberen. Zowel portretfoto’s, als connectiefoto’s met het baasje.

Zo hadden we heel veel variatie zowel in de honden, locatie en poses.

Toypoedel in actie

Einde van de meeloopdag

Na de meeloopdag gingen we beiden naar huis met leuke foto’s. Nadat de cursist enkele foto’s bewerkt had vroeg ze ook nog feedback via mail, die ik met alle plezier gaf. De resultaten waren enorm goed gelukt en leuk.

Ook interesse gekregen in een workshop of meeloopdag? Bekijk hier alle opties.

Meer weten? Volg me ook op Instagram voor kijkjes achter de schermen.

“Het was een superfijne middag met Hannelore! Ze had prachtige en lieve modellen uitgekozen. Ze hielp je met de instellingen, manier van fotograferen en je kon haar alles vragen. Het was absoluut een geslaagde meeloopdag!”

Toypoedel in actie

Saskia

Boom, Antwerpen, België