Privé meeloopdag hondenfotografie Februari 2023

In het begin van Februari stond er een privé meeloopdag hondenfotografie op de planning in Boom. De cursist begon vorig jaar in September te fotograferen, en wou nu meer groeien als fotograaf. Voornamelijk in de hondenfotografie wou ze meer leren over de poses, instellingen, etc. Meer over hoe deze privé meeloopdag hondenfotografie verliep kan je hier lezen.

Start van de privé meeloopdag hondenfotografie

Samen met de cursist en het eerste model, een border collie, wandelden we naar de locatie voor de fotoshoot. Tijdens de wandeling kon ik al even met de cursist praten om te weten te komen wat ze graag wou leren en hoelang ze al bezig was met fotografie. Zo kon ik beter weten waar op te focussen tijdens de meeloopdag.

Ook nam ik hierbij de tijd om even met de eigenaar van de border collie te praten om even wat meer te weten te komen over wat de border collie kon van commando’s.

Al deze informatie is belangrijk voor de start van de fotoshoot zodat je hier rekening mee kan houden in poses en aanpak.

Het verloop van de meeloopdag hondenfotografie

De eerste locatie was echt in het bosgedeelte van het park. Dit paste enorm bij de vachtkleur van de bruine border collie. We begonnen eerst met portretfoto’s waarbij we verschillende poses konden uitleggen. Het model deed het super goed tijdens de verschillende poses. Zo konden we veel uitproberen.

Nadien ging de eigenaar ook nog even mee op de foto voor enkele portretfoto’s, en nadien gingen we over naar actiefoto’s. Voor de cursist was het de eerste keer dat ze actiefoto’s maakte. We begonnen met gewone actiefoto’s waarbij de hond naar ons liep, en nadien legden we een boomstam neer om over te springen. Dit kan vaak helpen voor een betere timing.

Hierna gingen we met het tweede model, een Zwitserse herder, naar het grasveld voor een andere omgeving. Hier gingen we ook weer aan de slag met portretfoto’s, actiefoto’s en connectiefoto’s. Zo hadden we weer veel variatie in de foto’s.

Border collie in dekentje
Border collie springt over boomstam

Einde van de meeloopdag

Na de privé meeloopdag hondenfotografie hebben we nog even nagepraat voordat we naar huis vertrokken. Het was een fijne namiddag waarna we met leuke foto’s naar huis konden gaan.  

Heb je ook interesse gekregen in een workshop of meeloopdag? Bekijk hier alle opties.

Meer weten? Volg me ook op Instagram voor kijkjes achter de schermen.

“Geslaagde meeloopdag, veel bijgeleerd. Tevreden over mijn eigen resultaten!”

Border collie springt over boomstam

Kelly

Boom, Antwerpen, België