Privé-meeloopdag hondenfotografie Augustus 2021

In Augustus gaf ik een privé-meeloopdag hondenfotografie. De deelnemer had deze workshop cadeau gekregen voor haar verjaardag. Ze was nog niet super lang bezig met fotografie en wou meer leren over het fotograferen van haar eigen hond. Daarom had ze ook haar eigen hond mee als model voor deze workshop hondenfotografie. Benieuwd naar hoe dit verliep? Lees snel verder.

Start van de meeloopdag hondenfotografie

We spraken af op de parking bij een mooi natuurgebied. We moesten nog even wandelen vooraleer we aankwamen op de locatie van de fotoshoot zelf. Hierbij leerden we elkaar al wat kennen. Ook kreeg ik hierbij al meer informatie over de hond, Simba.

Op deze manier wist ik ook al wat de cursist al wel en niet wist. Hierbij kon ik haar al even wat meer informatie geven over de instellingen en over de algemene theorie van de hondenfotografie.

Het verloop van de workshop hondenfotografie

Eerst startten we met enkele foto’s in de varens. Het was heel leuk omdat de varens al een bruine kleur aan het krijgen waren. Dit zorgde voor een unieke locatie, waar we verschillende poses uitprobeerden. Hierbij bespraken we ook de compositie die we gebruiken tijdens het fotograferen van honden. De regel van derden kwam hier ook aan bod.

Nadien fotografeerden we in de prachtige heide. Dit zorgde voor een hele afwisseling. Dit omdat de heide zich in een open plek bevindt. Terwijl de varens die we eerst opzochten zich bevinden in een donker bos. Hierdoor leerde de cursist nog beter hoe ze haar instellingen zo optimaal mogelijk kan gebruiken. Heel leuk was ook dat de cursist nog nooit eerder volledig manueel had gefotografeerd.

Als laatste gingen we ook even focussen op actiefoto’s bij honden. Dit deden we eerst op de gewone manier. De hond komt naar ons toegelopen. Op deze manier heb je meer kansen om de goede timing te hebben, maar toch is dit soms heel moeilijk. Daarom kozen we nadien om een boomstam op de weg te leggen. Zo kon de hond hier over springen, waardoor je weet waar je op moet focussen. Het punt boven de boomstam waar de hond zal springen. Dit deden we enkele keren tot we de perfecte timing kregen.

Einde van de privé-meeloopdag

Op het einde van de privé-meeloopdag hondenfotografie ging de cursist naar huis met veel nieuwe kennis en ervaring binnen het fotograferen van haar hond.

Ook interesse gekregen in een workshop of meeloopdag? Bekijk hier alle opties.

Soms komen er ook groepsmeeloopdagen of groepsworkshops online. Deze kan je als eerste vinden op mijn Instagram.

“Ik heb mega veel bijgeleerd eerst wist ik nog heel weinig van fotografie en maakte vooral foto’s in de stand automatisch en nu stond ik alleen op stand manueel. Ik heb zeer veel bijgeleerd op korte tijd! “

Workshop hondenfotografie

Hondenfotografie, Bornem, België