Hondenfotoshoot op de heide

Begin september mocht ik een hondenfotoshoot fotograferen voor de eerste verjaardag van Bubbles, de Cocker Spaniel. We hadden enorm veel geluk want de heide had nog een mooie kleur. Dat is soms wel, maar ook soms niet meer het geval in September. Het was een enorme leuke avond voor mij als hondenfotograaf, maar ook het gezin en de hond hebben genoten van de ervaring. Lees hier verder om meer te weten over het verloop van deze verjaardagsfotoshoot voor een hond.

Start van de fotoshoot

Het was een tiental minuten wandelen naar de locatie waar we startten met de fotoshoot. Onderweg naar de locatie kon de hond nog even zijn energie kwijt. En kon ik even met het gezin bespreken wat voor foto’s ze graag wouden.

Zo kozen ze ervoor om vooral portretfoto’s te maken van Bubbles, als ook foto’s van het gezin samen met de hond. Ook deden we enkele actiefoto’s op het einde. Maar sebiet meer hierover.

Het verloop van de hondenfotoshoot op de heide

Nadat we waren aangekomen op de locatie waar de hondenfotoshoot begon, startten we met enkele portretfoto’s van Bubbles. We deden enkele foto’s waarbij de hond zat in de heide. Zowel wat weidere beelden als close-ups van het hoofd.

Nadien maakten we foto’s van het hele gezin samen, als ook van iedereen apart met de hond. Dit gaf een grote variatie in de foto’s van deze hondenfotoshoot.

We hadden tijdens de gehele fotoshoot veel geluk aangezien de heide nog een mooie roospaarse kleur had. En we kregen ook een prachtige zonsondergang. Het mooie gouden uurtje hebben we ook vastgelegd op de foto’s.

Einde van de hondenfotoshoot

Na de fotoshoot werd de keuzegalerij de dag nadien doorgestuurd naar het gezin. Zo konden ze snel kiezen wat hun favoriete foto’s waren. Deze kregen ze dan na enkele weken doorgestuurd via e-mail. Ze kregen, zoals bij elke Picture Perfect fotoshoot, de foto’s op sociale media formaat met logo, het groot formaat zonder logo voor privégebruik en een fotopakketje met alle gekozen foto’s op formaat 10×15.

Heb je na het lezen van deze blog ook zin gekregen in een hondenfotoshoot? Neem nu contact op.

Ps. Wil je meer foto’s zien? Volg me dan zeker op instagram.

” Mooie ervaring met nog mooiere herinneringen! “

Bubbles & gezin

Kessel, Antwerpen, België