Personal branding als fotograaf

Als fotograaf ben je vaak het gezicht van je bedrijf en daarom is personal branding enorm belangrijk als fotograaf. Je zet jezelf op de voorgrond en laat je (potentiële) klanten binnen in je leven. Je laat je klanten weten wie je bent en waarom zij voor jou moeten kiezen als fotograaf.

Waarom personal branding als fotograaf?

Jij bent als fotograaf niet te missen in je fotografiebedrijf. Vaak ben jij je bedrijf of je merk. Als fotograaf ga jij langs bij de mensen om foto’s te maken, dus jij staat als persoon centraal in de ervaring die je klant heeft bij je bedrijf.

Dat is dan ook de reden waarom personal branding niet vergeten mag worden in je fotografiebedrijf. Dus ga ermee aan de slag.

Waaruit bestaat personal branding?

Vaak denken mensen dat personal branding enkel gaat over de kleuren die je gebruikt als bedrijf om herkenbaar te zijn. Of het logo van je bedrijf. En ja hoor, dat hoort erbij. Maar het is een veel groter geheel.

Personal branding gaat over je persoonlijkheid, je passie en je expertise. Jezelf zijn staat hierbij centraal want jij bent het dat jouw fotografiebedrijf onderscheidt van je concullega’s.

Connectie opbouwen met je volgers en (potentiële) klanten is hierbij een belangrijk onderdeel. Dit kan door wat meer van jezelf te laten zien op je sociale media/website/… in plaats van je schuil te houden achter de prachtige foto’s die je maakt. Dit kan je doen aan de hand van verhalen, maar ook foto’s van jezelf of door eens iets persoonlijk te delen.

Paardenfotograaf en hondenfotograaf uit België

Verder gaan met je marketing

Personal branding is een klein deel dat je erbij helpt om jezelf als fotograaf in de markt te zetten. Je kan nog veel meer doen om verder te gaan met behulp van je marketing om nieuwe klanten aan te trekken en huidige klanten tevreden te stellen.

Wil je graag eens samenzitten om je marketingplannen te bekijken? Dat kan tijdens een online coaching sessie waar ik je als marketeer verder help en advies geef over je persoonlijke situatie. Je kan je online coaching sessie boeken via dit formulier, of door contact op te nemen.

Wil je nog meer tips krijgen over marketing? Maar ook over fotografie en nabewerking? Je vindt 9 gratis tips in het E-boek dat je hieronder kan downloaden.