Paarden fotoshoot met kind

Om met dieren zoals paarden te werken heb je zeker geduld nodig. Dit geld dus zeker tijdens een paarden fotoshoot met kind. Je kan niet altijd makkelijk communiceren en het loopt niet altijd zoals je het in je hoofd hebt. Ook het werken met kinderen is niet altijd even gemakkelijk. Voor de combinatie van beide heb je zeker geduld nodig, maar het resultaat is het zeker waard. Het is dus zeker mogelijk om foto’s te laten maken van je paard en zoon/dochter. In deze blog lees je als paardeneigenaar en als fotograaf hoe ik aan de slag ga met het fotograferen van paarden en kinderen.

Geduld

Het is belangrijk om geduld te hebben tijdens dit soort fotoshoots. Zowel jonge kinderen, als paarden, luisteren niet altijd naar wat je hen vraagt. Het is dus belangrijk om ook de ouders te betrekken en goed uit te leggen wat je graag wil zien. De ouders kunnen dit meestal beter uitleggen aan hun kinderen. Je kan ook zelf voordoen wat je graag zou willen zien van pose. Zo kan het kind ook zien wat je van hen wil zien.

Plezier

Gewoon plezier maken is het belangrijkste. Als het meisje/de jongen gewoon plezier maakt met het paard krijg je vaak al fijne en spontane foto’s als resultaat. Laat hen lekker plezier maken en hun eigen ding doen.

Terwijl ze dit doen probeer ik soms wel een beetje bij te sturen door bijvoorbeeld het paard net iets anders te zetten, te vragen om te lachen of om in een bepaalde richting of naar de camera te kijken. Zo ontstaat er ook weer wat meer variatie in de paarden fotoshoot met kind.

Stel hen op hun gemak

Het is belangrijk om pauzes in te lassen tijdens de fotoshoot. Laat het paard even grazen en praat met de kinderen. Hoe comfortabeler de kinderen zich bij jou voelen als fotograaf, des te beter.

Ook kan je al enkele foto’s laten zien. Zo voelen ze zich meestal sneller op hun gemak omdat ze zien dat er al leuke resultaten tussen zitten.

Paarden fotoshoot met kinderen

Het is dus zeker leuk om foto’s te hebben van je eigen kinderen met je paard, alsook als fotograaf om foto’s te nemen. Neem dus lekker je tijd en las voldoende pauzes in. Leuke en spontane resultaten zijn gegarandeerd!

Wil je graag foto’s laten nemen van je kind(eren) en dier(en)? Neem contact op.