Fotoshoot met hond in Boom

Eind januari deed ik een fotoshoot met hond in Boom. De eigenares van Imka, de hond, kreeg een fotoshoot cadeau. Deze gebruikte ze meteen om nog mooie herinneringen te laten vastleggen van haar en Imka. We hadden super mooi weer en het licht was prachtig voor de foto’s. De fotoshoot verliep heel spontaan en ontpannend voor iedereen. Meer weten over hoe de fotoshoot verliep? Lees het hier.

Start van de fotoshoot

We spraken af op de locatie die ik had doorgegeven in Boom voor de hondenfotoshoot. We moesten nog even samen verder wandelen. Zo konden we al even praten over de verwachtingen van de fotoshoot en wat voor foto’s ze graag wou hebben.

Ook kreeg ik meer informatie over Imka zelf. Het is altijd fijn om meer te weten over de hond die je voor de lens hebt.

Aangekomen op de locatie konden we starten met de fotoshoot. Tijdens ons gesprek had de eigenares aangegeven dat ze vooral portretfoto’s wou van Imka, maar ook enkele foto’s van hen samen.

Het verloop van de fotoshoot met hond

We konden rustig beginnen aan de fotoshoot met hond. Hierbij startten we met enkele portretfoto’s van Imka. Dit zowel staan als liggend. Aangezien Imka al wat ouder was, was zitten niet meer gemakkelijk voor haar. Dat was natuurlijk geen probleem. Door goede communicatie maakten we leuke foto’s waarbij Imka zich ook comfortabel voelde.

Voor de portretfoto’s maakten we enkele foto’s waar ze volledig op stond, maar ook enkele foto’s van enkel haar hoofd. Zo hadden we alvast wat variaties in de foto’s.

Nadien maakten we ook enkele foto’s van de eigenares samen met Imka. Zo konden we de band tussen hen twee mooi vastleggen op beeld.

Einde van de hondenfotoshoot

Na de fotoshoot werd de keuzegalerij dezelfde dag nog verstuurd naar de eigenares. Zo kon ze snel kiezen wat haar favoriete foto’s waren. Deze kregen ze dan na enkele weken doorgestuurd via e-mail. De fotoshoot was voor een ‘Say Cheese’ pakket. Hierbij kregen ze dus alle gekozen foto’s doorgestuurd op sociale media formaat met logo en op het groot formaat zonder logo voor privégebruik.

Heb je na het lezen van deze blog ook zin gekregen in een hondenfotoshoot? Neem nu contact op.

P.s. Wil je meer foto’s zien? Volg me dan zeker op instagram.