Kleurtheorie voor je kleding tijdens een fotoshoot

Kleurtheorie is een interessant onderwerp om eens te bekijken wanneer het gaat om het uitkiezen van je kleding tijdens een fotoshoot. “Welke kleding draag ik het beste?” Is een vraag die vaak gesteld wordt. Het algemene antwoord hierop kan je terugvinden in de blog post ‘kleding voor je fotoshoot’. Vandaag focussen we over de kleuren die je best kiest. Benieuwd? Lees hier verder.

Waar op letten voor je kleding tijdens een fotoshoot?

Als we kijken naar de kleur van je kleding tijdens een fotoshoot moeten we rekening houden met de locatie waar je fotoshoot doorgaat. Vanaf dat we dit weten kunnen we kiezen of we werken met complementaire kleuren of met verwante kleuren. Wat is het verschil?

Complementaire kleuren zijn de kleuren die tegenover elkaar liggen in het kleurenwiel. Dit zijn rood & groen, geel & paars en blauw & oranje. En natuurlijk al de bijhorende tinten van deze kleuren. De kleuren worden vaak in combinatie gebruikt. Er zit contrast tussen de kleuren en dat zorgt ervoor dat de kleuren intenser tot hun recht komen.

Naast complementaire kleuren bestaan er ook verwante kleuren. Dit zijn de kleuren die in het wiel naast elkaar liggen. Verwante kleuren zijn de kleuren die je ook in de natuur vaker samen zal vinden. Dit geeft een zachtere of natuurlijkere sfeer aan je foto’s.

Welke kleur kiezen voor je kleding?

Dat hangt af van het resultaat dat jij graag wil bekomen. Wil je gaan voor een intenser resultaat? Ga dan voor complementaire kleuren. Heb je liever een natuurlijke look door gebruik te maken van kleuren? Kies dan voor complementaire kleuren.

P.S. Volg me ook op Instagram.