3 boeken die me hebben geïnspireerd – Praatjes over plaatjes #11

In de nieuwste aflevering van Praatjes over plaatjes vertel ik je graag meer over 3 boeken die me hebben geïnspireerd.

  1. Start with why – Simon Sinek

Quote die me is bijgebleven: “People don’t buy what you do, they buy why you do it.’ Het boek stelt dat waarom je iets doet even belangrijk of wel belangrijker is dan wat je doet.  

Vaak nemen we als mensen een aankoopbeslissing op basis van ons gevoel. Pas nadien gaan we dit rationaliseren met redenen. Zeker een aanrader dus!

  • You are a badass – Jen Sincero

Quote die me is bijgebleven: “If you want to live a life you’ve never lived, you have to do things you’ve never done.”

Het boek gaat over het veranderen van je mindset en leven door actie te ondernemen die je in die richting brengt. Ga ervoor en neem risico’s om je doelen te bereiken. Lees zeker dit boek voor wat extra motivatie.

  • Outliers – Malcolm Gladwell

Dit boek bespreekt diverse  voorbeelden van succesverhalen en hoe deze ontstaan zijn. Wat me vooral is bijgebleven is de 10.000 uur regel. Je zal 10.000 uur spenderen aan iets om er een expert in te worden. Dus hoe vroeger je begint, hoe sneller je deze uren zal bereiken. Ik raad het boek zeker aan.

Meer horen over deze boeken? Beluister dan zeker deze podcastaflevering op Youtube, Spotify of Apple podcast.