Inspiratie voor je paardenfotoshoot

Wil je graag je fotoshoot doen met je paard? Maar weet je niet waar te beginnen? Dan kan deze blog post je wat meer inspiratie geven over hoe je je fotoshoot kan inrichten en waar je aan kan denken. Lees snel verder voor inspiratie voor je paardenfotoshoot.

Het thema

Heb je een bepaald thema in je hoofd voor je fotoshoot? Je kan je fotoshoot inrichten zoals je graag hebt. Dit kan gewoon gaan om de band vast te leggen tussen jouw en je paard  zoals je echt bent, of juist heel sprookjesachtig of juist alsof je in het wilde westen bent. Het bepalen van het thema zal vele keuzes bepalen en richting geven aan je paardenfotoshoot.

Het thema kan ook rond het seizoen draaien: Winter wonderland, kleurrijke lente, etc.

De locatie

Waar wil je de fotoshoot laten doorgaan? Dit hangt ervan af of je weg kan gaan met de trailer of niet. Als dat wel het geval is kan je op zoek gaan naar een leuke locatie voor je paardenfotoshoot. Let hierbij wel op dat het toegelaten is dat je hier komt met je paard.

Soms is het ook niet mogelijk om je fotoshoot ergens anders laat doorgaan en zal het doorgaan bij jou op stal. Ga hier op zoek naar een leuke plek of weide die past bij het idee dat je in je hoofd hebt.

Je kleding

De kledij die je kiest voor je paardenfotoshoot zal ook geleid worden door het thema dat je kiest voor je fotoshoot. Vaak zijn neutrale kleuren het mooiste op foto, maar draait heel de fotoshoot juist om een kleurrijke sfeer kan je natuurlijk iets kleurrijk dragen. Hierbij kan je vaak ook rekening houden met de kleuren van de locatie zodat alles mooi bij elkaar past.

Het uur van de dag

De timing van je fotoshoot heeft een groot effect op het eindresultaat van je fotoshoot. Een paardenfotoshoot tijdens het gouden uur, dus bij zonsopgang of zonsondergang, zal je een warmer, zachter en meer flaterend resultaat opleveren dan een fotoshoot in het midden van de dag met veel schaduwen etc.

Weet wat je wil

Het is dus goed om op voorhand na te denken waar je graag voor gaat tijdens je fotoshoot. Dit kan je al helpen bij het kiezen van een fotograaf. Dit aangezien elke fotograaf een eigen stijl heeft die je visie zal ondersteunen.

Lees hier meer over de opties voor je paardenfotoshoot.

Meer inspiratie voor je paardenfotoshoot? Volg me op instagram.