Honden fotoshoot met kind

Geduld is een belangrijke eigenschap als je met dieren, zoals honden, wil werken. En als je daarbij ook nog eens kinderen op de foto wil, verloopt de communicatie niet altijd even vlot. Zo is het soms moeilijk om het plaatje te krijgen dat je in je hoofd hebt tijdens een honden fotoshoot met kind. Maar het uiteindelijke resultaat is altijd enorm leuk om naar terug te kijken. Lees in deze blog wat er belangrijk is bij het fotograferen van honden en kinderen.

Wees geduldig

Geduldig zijn is een belangrijk element in dit soort fotoshoots waarbij je dieren en kinderen samen op de foto zet. Soms zal je zien dat de communicatie niet zo goed verloopt omdat de jonge kinderen, maar ook de honden, niet altijd even goed luisteren. Dit varieert natuurlijk per situatie.

Hierbij is het belangrijk om ook de ouders of andere familieleden te betrekken bij de fotoshoot. Je kan aan hen proberen uitleggen wat je graag wil. Zij kunnen dit vaak beter uitleggen aan de kinderen.

Snappen ze iets niet? Je kan ook zelf even voordoen aan de kinderen (en ouders) wat je graag zou willen van pose.

Lees verder onder de foto’s.

Heb plezier

Het maken van plezier is het aller belangrijkste tijdens de fotoshoot. Als het kind plezier maakt samen met de hond resulteert dit meestal in leuke en spontane foto’s.

Soms is het echter nodig om eens bij te sturen terwijl zij hun eigen ding doen. Kleine veranderingen in houding kunnen al een groot verschil maken. Je kan hen ook eens vragen om in de camera te kijken als je dit graag wil.

Stel hen op hun gemak

Pauzes inlassen tijdens de honden fotoshoot met kind(eren) is enorm belangrijk. De hond kan dan even lopen, een koekje krijgen en drinken. Dit terwijl het kind ook even iets anders kan doen. Tijdens de pauze eens praten met de kinderen zorgt er ook voor dat ze zich comfortabeler voelen bij jou als fotograaf. En dat komt dan weer goed van pas tijdens de fotoshoot zelf.

Kinderen vinden het vaak ook leuk om al enkele foto’s te zien op je camera. Zo weten ze dat ze goed bezig zijn en er al leuke resultaten bij zitten.

Honden fotoshoot met kind

Het is dus zeker leuk om foto’s te hebben van je eigen kind(eren) met je hond(en), maar ook als fotograaf om foto’s te nemen. Neem voldoende tijd voor de fotoshoot en kies ervoor om enkele pauzes te nemen. Zo komen er zeker leuke en spontane foto’s uit.

Wil je een fotoshoot inplannen met je kind(eren) en hond? Neem zeker contact op.

Bekijk je graag meer foto’s? Dit kan op mijn Instagram pagina.