Fotoshoot met teckel in Brasschaat

In de herfst ging ik op een zondagmorgen naar Brasschaat voor een zonsopgangfotoshoot met een teckel, Oscar. Het was een prachtige herfstochtend waarbij de bladeren mooi bruin waren. Perfect dus voor een herfstfotoshoot met hond. De fotoshoot verliep enorm spontaan en we zorgden voor voldoende pauzes zodat iedereen er van kon genieten.

Start van de fotoshoot met teckel

Op deze zondagochtend ontmoette ik de eigenares van Oscar aan de parking waar we hadden afgesproken voor deze hondenfotoshoot in Brasschaat. We gingen samen even op wandel om op zoek te gaan naar de mooiste plekjes om de fotoshoot te laten doorgaan. Tijdens deze wandeling bespraken we ook de verwachtingen van de fotoshoot.

Het ging voornamelijk om foto’s van Oscar, maar ook om enkele foto’s van hen samen. Ook kreeg ik wat meer informatie over Oscar de teckel. Hij was nog redelijk jong dus ook nog erg actief. Stilzitten zou blijkbaar niet zijn sterkste punt zijn. Enorm belangrijk dus om te weten, want hier kon ik rekening mee houden door voldoende pauzes in te lassen.

Het verloop van de fotoshoot met teckel

We begonnen met enkele foto’s van Oscar alleen met de opgaande zon. Dit zowel op een brug, als tussen enkel bruine varens. Het was echt een prachtige locatie. Nadat we enkele foto’s van Oscar genomen hadden ging ook de eigenares nog even mee op de foto. Hierbij hebben we ook enkele poses geprobeerd.

Aangezien Oscar een teckel is, kon hij gemakkelijk opgepakt worden. Dat is enorm leuk met kleine honden tijdens een fotoshoot. Ook had ik een houten bakje bij waar beide samen op konden gaan zitten voor enkele foto’s samen.

We zorgden voor voldoende pauzes en variatie door ook nog naar twee andere plekken te wandelen. Hier maakten we dan ook enkele actiefoto’s van Oscar. Hij deed het echt enorm goed tijdens de gehele fotoshoot.

Einde van de hondenfotoshoot

Na de fotoshoot kreeg ze de keuzegalerij dezelfde dag nog aan. Dit zorgde ervoor dat ze al snel kon kijken naar de resultaten en ook haar favoriete foto’s al kon kiezen. Deze kregen ze dan na enkele weken doorgestuurd via e-mail.

De eigenares had gekozen voor een ‘Picture Perfect’ pakket en kreeg dus ook alle foto’s op formaat van 10×15 toegestuurd via de post. Ook koos ze voor een fine-art print die ze in huis wou ophangen. Deze kreeg ze dan ook thuis bezorgd.

Heb je na het lezen van deze blog ook zin gekregen in een hondenfotoshoot? Neem nu contact op.

P.s. Wil je meer foto’s zien? Volg me dan zeker op instagram.