Workshop paardenfotografie Februari 2022

Begin Februari gaf ik een leuke complete workshop paardenfotografie. Tijdens deze privé-workshop over paardenfotografie leerde de deelnemer zowel meer over de theorie van het fotograferen van paarden, alsook de praktijk en de nabewerking. De workshop duurde iets langer dan 5 uur. Ben jij benieuwd naar het verloop van deze workshop paardenfotografie? Je leest het hieronder in de blogpost.

Theorie van de workshop paardenfotografie

Het was een vroege ochtend. Om 7.15u stonden we klaar op de afgesproken locatie. Zo konden we de dag meteen beginnen met het theoriegedeelte van de workshop. Deze theorie  gaat over de fotografie specifiek toegepast op paardenfotografie. Met dit gedeelte gingen we ongeveer een uur aan de slag.

Het ging over verschillende tips en poses waar je op moet letten tijdens de paarden fotoshoot. Ook de vragen van de cursist werden hier meteen besproken en beantwoord.

De cursist kreeg ook de slides van de presentatie mee als naslagwerk. Zo kan de theorie nadien nog eens rustig bekeken worden.

Praktijk: het fotograferen van paarden, en baasje

Na het theoriegedeelte gingen we meteen aan de slag met de praktijk. Tijdens de workshop paardenfotografie hadden we een tof model dat haar twee paarden mee had. Het model was zelf zwanger op de moment van de workshop dus dit gaf natuurlijk ook iets extra aan de workshop en foto’s.

We konden net met zonsopgang starten met fotograferen. Een prachtige gouden gloed op de foto’s was dus verzekerd.

We begonnen met portretfoto’s van beide paarden apart, en nadien ook samen. Hierna gingen ook beide paarden apart op de foto met de eigenaar. Zo hadden we een leuke variatie tussen portretfoto’s en connectiefoto’s.

Er werden verschillende poses getoond waarbij er dus ook een grote variatie ontstond in de gemaakte foto’s. Zowel met als zonder eigenaar.

Nabewerking tijdens de workshop

Na het praktijkgedeelte vertrokken we naar de workshoplocatie voor de nabewerking van de foto’s. Hierbij bespraken we de verschillende stappen en opties die ik zelf gebruik tijdens de nabewerking van mijn foto’s. Zo leerde de cursist verschillende nieuwe technieken kennen in Lightroom en Photoshop.

Tijdens de workshop liet ik eerst zien hoe ik een foto zou bewerken die ik had genomen. Zo kon de cursist even mee volgen en alle stappen noteren die ik zou nemen. Nadien kozen we een foto uit die we beide ongeveer hetzelfde hadden. Hierbij liepen we dus samen even over alle stappen en kon de cursist ook zelf al aan de slag in de nabewerking.

Complete workshop paardenfotografie

Bij het volgen van een privé workshop is het de bedoeling dat je op alle vlakken bijleert.  Ook kan je aangeven aan welke specifieke punten jij in het bijzonder wil werken. 

Hier lees je wat deze cursist vond van de workshop paardenfotografie:

” Heel positieve ervaring, het was een leerrijke workshop paardenfotografie. Alles werd mooi en duidelijk uitgelegd door Hannelore. Ook aandacht voor mijn vragen.”

Workshop paardenfotografie

Paardenfotografie, Bornem, België

De workshop paardenfotografie was zeker geslaagd. Met een leuke cursist en toffe modellen.

Ook zin gekregen in het volgen van een workshop? Bekijk hier alle opties. Of neem contact op.

Voor filmpjes achter de schermen van deze workshop kan je kijken op Instagram.