Fotoreis paarden in Nederland met Emma Emerelle en Mandy Roeting

Fotoreis paarden met Emma Emerelle en Mandy Roeting

Toen in 2020 mijn geplande reis naar Namibië werd afgezegd door corona was dat een echte domper. Gelukkig zag ik een advertentie voor een fotoreis paarden in Nederland. Zo begon dit prachtige avontuur dat mijn zomervakantie op een geweldige manier beëindigde.

Het onthaal

Bij aankomst werden we heel open en vriendelijk ontvangen door Laura. Zij assisteerde Emma en Mandy doorheen de reis. We kregen een kleine introductie en een goodiebag. In de goodiebag zaten verschillende leuke verrassingen, zoals een fotografiehalster en Emma’s boek over modellen begeleiden als je paarden fotografeert.

Fotoshoots met paarden op verschillende locaties in Nederland

Tijdens de fotoreis was het weer niet altijd geweldig, zoals wel vaker in Nederland. Er was veel regen en bewolking, maar toch zorgden Emma en Mandy er steeds voor dat we op de goede momenten konden gaan fotograferen.

In totaal hadden we 6 fotoshoots met in totaal 12 prachtige paarden en hun eigenaars op verschillende toplocaties in Nederland. We gingen naar de bloeiende paarse heide, prachtige bloemenvelden, een klein meertje en ook naar de duinen en het strand. 

Hier zie je per locatie een foto. Lees verder over de fotoreis onder de foto’s.

Tips over paardenfotografie

De eerste dag kwam Emma tijdens de fotoshoot eens bij iedereen kijken hoe ze bezig waren en gaf ze tips. Dit was echt goed. Jammer genoeg deed ze dat de volgende dagen niet meer. Het zou nog beter zijn als ze dit bij elke shoot even doet. 

Interessant was ook dat je goed volgen hoe ze de modellen en hun paarden aanstuurt. En waarop je hierbij echt moet letten.

Lightroom en Photoshop workshop over paardenfotografie

Tijdens de Lightroom en Photoshop workshop liet Mandy zien welke basisbewerkingen ze altijd gebruikt. Ze toonde dit zowel in Lightroom als Photoshop. 

Emma toonde op een groot scherm hoe ze een paardenfoto van begin tot einde bewerkt. Dit vond ik geweldig omdat we zo echt haar workflow zagen.

Het zou leuk geweest zijn als Mandy dit dan ook eens gedaan zou hebben zodat we haar workflow ook eens volledig zagen. Want hoe meer je ziet hoe mensen hun foto’s van paarden bewerken, hoe beter je eigen workflow wordt.

Emma en Mandy stonden tussen de shoots en workshops ook altijd klaar om de vragen van iedereen te beantwoorden.

Workshop marketing en sociale media voor paardenfotografen

Als student marketing was dit een workshop waar ik echt naar uitkeek. Emma vertelde ons over het opbouwen van een goed portfolio, Facebook, Instagram, personal branding en klantencontact.

De delen over Facebook en Instagram waren goed en duidelijk opgebouwd. Omdat ik zelf eerder van de Instagram generatie ben, vond ik het heel interessant om nieuwe dingen te leren over Facebook. 

Bij het deel over personal branding moesten we op papier vragen beantwoorden in verband met onze stijl en waar we als paardenfotograaf naartoe willen. Nadien bespraken we deze ook in groep. Ik vond het interessant, maar had er liever nog iets langer bij stil gestaan.

Personal branding fotoshoot

De laatste dag hadden we ook nog een fotoshoot van onszelf met onze camera. Dit was echt een meerwaarde. Nadien mochten we de foto’s zelf bewerken waardoor we ze konden omzetten in onze eigen stijl.

Conclusie

Ik heb een geweldige week beleefd met een super leuke groep en interessante activiteiten. Doorheen de week heb ik super veel bijgeleerd, zowel tijdens de fotoshoots en workshops als tijdens het bewerken in onze vrije tijd. 

Ik raad de fotoreis paarden in Nederland met Emma Emerelle en Mandy Roeting zeker aan aan mensen die graag paarden fotograferen in connectie met mensen. Ben je enkel geïnteresseerd in het fotograferen van paarden zonder eigenaar? Dan is deze reis niet volledig geschikt voor jou. 

Verder is deze reis zowel geschikt voor beginnende als gevorderde paardenfotografen. Je leert super veel bij en gaat met veel extra kennis en prachtige plaatjes weer naar huis. Het was echt een leuke en leerrijke week.

Wil jij ook een prachtige foto van je paard?

Als paardenfotograaf leg ik je trouwe viervoeter met veel plezier vast