Hoe ik begon als honden- en paardenfotograaf

Het begin van mijn fotografie

Het begon allemaal met het roze fototoestel dat ik kreeg op mijn lentefeest. Ik trok foto’s van dieren, van vriendinnetjes en natuurlijk ook van mezelf. 

2013 – 2018: Fotografie wordt een hobby. Op reis toch.

Toen we dan in 2013 voor de eerste keer naar Namibië gingen, kreeg ik een nieuw fototoestel. Met dit fototoestel kon ik ver inzoomen, wat ik super leuk vond. Ik trok foto’s van alle dieren die we voorbij zagen komen.

De jaren nadien reisden we veel naar Afrika. Telkens als ik daar was vond ik het super leuk om de wilde dieren te fotograferen.

Doorheen die jaren vond ik fotograferen steeds leuker en begon ik meer na te denken over de compositie en de details die ik wou vastleggen. Toch bleef deze hobby enkel iets voor op reis.

2018: Mijn passie is fotografie

Mijn liefde voor fotografie ontdekte ik in 2018 tijdens een rondreis in Botswana. We namen enkele dagen deel aan een speciale fotografiesafari, waarbij iedereen een professioneel fototoestel kreeg van de lodge. Zo gingen we in speciaal aangepaste jeeps en boten op weg om prachtige foto’s te nemen. Het was echt een super leuke ervaring die me heeft doen inzien dat ik fotografie geweldig vind.

2019: Voorliefde voor paardenfotografie

In 2019 volg ik een workshop paardenfotografie op de stal waar mijn eigen paard staat. Dit vond ik echt super leuk. Zo ontdekte ik dat dierenfotografie, en dan vooral paardenfotografie en hondenfotografie, me echt aansprak.

2020: Paardenfotografie en hondenfotografie

In 2020 leg ik me nog meer toe op dierenfotografie. Ik volgde een privéworkshop bij Ellen Sonck, ga naar meeloopdagen, lees boeken en volg online cursussen. Zo probeer ik zoveel mogelijk bij te leren en ervaring op te doen. Ook begon ik mijn eigen Instagram account voor mijn fotografie.

Nu heb ik mijn passie en liefde voor fotografie helemaal gevonden in de paardenfotografie en hondenfotografie.

Hopelijk vond je het leuk om mijn verhaal en vooruitgang te zien. Tot volgende keer!