Workshop paardenfotografie Juni 2022

Eind Juni gaf ik een complete workshop paardenfotografie. Tijdens deze privé-workshop paardenfotografie kon de cursist meer leren over paardenfotografie en de nabewerking van de foto’s die gemaakt werden. De cursist had al een algemene cursus gevolgd over fotografie, maar wou meer leren over de specialisatie in paardenfotografie. En voornamelijk het leren over het nabewerken in Lightroom en Photoshop. We fotografeerden in de avond en de volgende ochtend planden we de nabewerking in. Ben je benieuwd naar hoe deze workshop paardenfotografie verliep? Lees verder.

Theorie van de workshop paardenfotografie

We spraken af in de avond om het theoriegedeelte en het fotografiegedeelte te doen tijdens het gouden uurtje. Eerst hadden we het theoriegedeelte over paardenfotografie. We hadden prachtig weer dus konden gezellig buiten zitten op een dekentje. We zijn ongeveer een uurtje bezig geweest met het theoriegedeelte.

Tijdens dit uur liepen we door de presentatie met alle informatie over paardenfotografie. We bespraken de basis van fotografie, maar ook de leukste poses voor tijdens een paarden fotoshoot. Aangezien de cursist koos voor een complete workshop paardenfotografie kreeg de cursist ook een goodiebag met de presentatie en een infogids met alle informatie nog eens opgesomd.

Praktijk: het fotograferen van paarden

Na het theoriegedeelte kwam het eerste model aan op de locatie. Het eerste model was een prachtig bruin paard samen met haar eigenares. Ze stonden model tijdens het prachtige gouden uurtje. Zowel samen als het paard alleen.

We begonnen met connectiefoto’s tussen paard en mens. De eigenares had een prachtige grijze jurk aan uit mijn collectie. We deden verschillende leuke poses voor een leuke variatie in de resultaten. Nadien maakten we ook enkele portretfoto’s van het paard alleen. Het paard kon ook vrijheidsdressuur dus hebben we ook enkele steigerfoto’s kunnen nemen. Dit is natuurlijk enorm leuk om te kunnen doen.

Tijdens het fotograferen bekeek ik al enkele foto’s van de cursist en gaf ik nog enkele tips om betere resultaten te verkrijgen. Ze had al enorm mooie foto’s gemaakt van het eerste model.

Dan kwam het volgende model aan. Een prachtige zwarte fries met zijn eigenares. De eigenares mocht ook model staan in één van mijn bordeaux prinsessenjurken. Met dit model focusten we voornamelijk op het maken van foto’s die de band weerspiegelen die ze hebben. Maar ook hebben we enkele portretfoto’s genomen van de fries alleen tijdens deze workshop paardenfotografie.

Lees meer over het nabewerkingsgedeelte onder de foto’s.

Nabewerking workshop hondenfotografie

De volgende ochtend spraken we af bij mij thuis voor de nabewerking van de gemaakte foto’s. We hadden enorm veel variatie in de gemaakte foto’s door de twee modellen en verschillende poses en soorten foto’s.

Bij de nabewerking liet ik de cursist mijn hele workflow zien van hoe ik te werk ga. We gingen rustig over alle verschillende stappen die ik doe in Lightroom en Photoshop. Zo leerde de cursist enkele nieuwe technieken kennen die ze in haar eigen workflow kan implementeren na de workshop paardenfotografie.

Om te beginnen bewerkte ik één van de gemaakte foto’s. Hierbij vertelde ik welke stappen ik deed en waarom. Hierdoor kon de cursist dit goed opschrijven om alles zeker te onthouden voor na de workshop. Nadien bewerkten we samen nog een foto. Zo kreeg de cursist de uitgelegde technieken ook meteen in de hand.

Na de workshop

Na de workshop stuurde ik nog een mailtje met de informatie van de verschillende modellen. Hierbij zat ook een enquête met vragen over verbeterpunten en wat ze van de workshop vond. Hierbij kreeg ik leuke reacties op de vragen. Benieuwd naar haar review? Je leest ze hier:

” Ik heb onlangs een workshop paardenfotografie gedaan bij Hannelore. Ik wou voornamelijk meer ervaring opdoen in het fotograferen van paarden en in het nabewerken. Ik ben zelf nog niet zo goed gekend met Photoshop en Lightroom, maar na deze workshop heb ik heel veel tips en tricks mee gekregen om verder mee aan de slag te gaan. Hannelore stond ook zeker open voor vragen die gesteld worden. Ik vond de workshop zeker geslaagd! “

Workshop paardenfotografie

Paardenfotografie, Brasschaat, België

Het was een leuk weekend met een geïnteresseerde cursist en prachtige modellen. De workshop paardenfotografie was dus zeker geslaagd.

Ook zin gekregen in het volgen van een workshop? Bekijk hier alle opties. Of neem contact op.

Voor meer foto’s of filmpjes achter de schermen van de workshops kan je altijd eens kijken op mijn Instagram.