Privé meeloopdag hondenfotografie Juni 2022

Eind Juni gaf ik een leuke privé meeloopdag hondenfotografie op de heide aan een leergierige fotograaf. De cursist fotografeert normaal in een studio en is gespecialiseerd in kinderfotografie. Maar ze wou meer leren over het fotograferen en omgaan met honden. Voornamelijk op een buitenlocatie en hoe ze best kan omgaan met het natuurlijk licht. Ze kon ook meteen meekijken hoe ik normaal een hondenfotoshoot aanpak. Lees snel verder om te weten hoe de avond verliep.

Start van de privé meeloopdag hondenfotografie

Voordat de modellen aankwamen kon ik al even met de cursist praten. Zo leerde ik haar beter kennen en wist ik dus ook beter wat ze wou bijleren. Ik kwam er achter dat ze normaal vooral kinderen fotografeert in de studio. Iets helemaal anders natuurlijk, al moet je voor zowel kinderen als honden geduld hebben.

Altijd handig om elkaar dus eerst even wat beter te leren kennen voordat we starten met fotograferen.

Toen de eerste modellen aankwamen liepen we samen naar de locatie waar we gingen fotograferen. Na een korte uitleg over hoe ik het normaal aanpak en het beantwoorden van haar eerste vragen konden we beginnen met fotograferen.

Lees onder de foto’s verder hoe de privé meeloopdag verliep.

Het verloop van de meeloopdag hondenfotografie

De eerste modellen waren Pixel en Zino. Pixel was een leuke en enthousiaste dalmatiër pup van 7 maanden. Nog heel speels dus, maar wat deed hij dat super flink. We begonnen met enkele portretfoto’s van Pixel alleen. Zowel zittend, liggend als staand voor wat variatie. Nadien maakten we ook nog enkele connectiefoto’s tussen hond en baasje.

Nadien mocht Zino ook op de foto. Hierbij maakten we weer eerst portretfoto’s en nadien connectiefoto’s met het baasje. Als laatste namen we ook enkele actiefoto’s van zowel Zino als Pixel.

Dan kwam ons ander model aan: een prachtige Duitse herder met zijn baasje. We begonnen met actiefoto’s omdat we al wat licht aan het verliezen waren. Zo konden we toch nog scherpe actiefoto’s maken met voldoende licht. Nadien maakten we portretfoto’s van de hond alleen. Voornamelijk zittend, maar ook staand.

We eindigden met connectiefoto’s tussen hond en baasje. De eigenares droeg één van de jurken uit mijn collectie voor een romantisch beeld. Zo konden we verschillende poses overlopen. En we hadden enorm veel geluk met de prachtige zonsondergang.

Einde van de meeloopdag

Na de meeloopavond praatten we nog even na. De cursist vond het een super fijne avond en had enorm mooie foto’s genomen.

Ook interesse gekregen in een workshop of meeloopdag? Bekijk hier alle opties.

Soms komen er ook groepsmeeloopdagen of groepsworkshops online. Deze kan je als eerste vinden op mijn Instagram.