Fotoshoot met veulen Juni 2022

Eind mei werd Dior geboren. Een prachtig merrieveulen. Enkele weken later stond ze voor mijn lens, samen met de eigenares en de mama, Loca. Ze worden natuurlijk snel groot, dus wou de eigenares enkele prachtige herinneringen aan de veulentijd vastleggen tijdens een fotoshoot. Benieuwd hoe deze fotoshoot met veulen verliep? Lees de blog verder.

Start van de fotoshoot met veulen

De fotoshoot met veulen ging door op de weide waar moeder en dochter staan. Toen ik aankwam liet ik beide paarden even aan mij wennen. Dior, het veulen, was nieuwsgierig naar het fototoestel.

Nadien ging ik even kijken naar de weide en waar de beste plekjes zouden zijn voor foto’s. Het was een prachtige zonnige dag, waardoor de zon enorm mooi door de bomen scheen.

We bespraken ook even wat voor foto’s ze wou. Alsook in welke volgorde we de foto’s best zouden maken. Dit aangezien de ideale volgorde vaak ook afhangt van het veulen zelf.

Het verloop van de veulenfotoshoot

De fotoshoot met veulen verliep rustig. We hadden genoeg tijd voor de foto’s dus konden we veel verschillende foto’s maken. Zo was er ook voldoende afwisseling voor zowel veulen als mama.

Eerst begonnen we met enkele actiefoto’s. Zowel moeder als dochter hadden veel energie en vonden het enorm fijn om door de weide te lopen. Zo kon ik enkele leuke actiefoto’s maken van moeder en dochter samen. Maar ook van het veulentje alleen.

Nadien gingen we verder met enkele portretfoto’s van zowel moeder en dochter samen, alsook het veulen alleen. Dit zorgde voor leuke beelden.

Op het einde gebruikte de eigenares ook twee jurken uit mijn collectie om samen met de paarden mee op de foto te gaan. Zo konden we nog enkele mooie connectiefoto’s maken van hen met zen drieën.

Einde van de fotoshoot met veulen

We hadden een leuke selectie van foto’s met veel variatie tussen actiefoto’s, portretfoto’s en actiefoto’s van zowel het veulen alleen, alsook met de mama erbij.

Na de fotoshoot kreeg ze de keuzegalerij toegestuurd waaruit ze zelf haar favoriete foto’s kon kiezen. Nadat ze dit gedaan had ging ik aan de slag met de professionele nabewerking van de veulenfoto’s.

Ze kreeg nadien ook de foto’s toegestuurd als prints op formaat 10×15 omdat ze gekozen had voor een ‘Picture Perfect’ fotoshoot. Een leuk fysiek aandenken aan de fotoshoot met veulen dus.

Heb je een veulen? Of komt er een veulen aan? Neem dan nu contact op om je veulenfotoshoot te boeken.

Voor het bekijken van meer foto’ s kan je steeds terecht op mijn Instagram pagina.