De persoonlijkheid van je hond vastleggen

tips voor een geslaagde fotoshoot

Voor velen van ons zijn honden meer dan gewoon onze huisdieren, ze zijn echt een deel van de familie. Daarom is het zo belangrijk om de persoonlijkheid van je hond vast te leggen tijdens een fotoshoot. Maar hoe zorg je voor de leukste resultaten die echt de persoonlijkheid van je hond laten zien? Lees het hier.

Kies de juiste tijd en locatie

De omgeving waar je fotoshoot doorgaat is belangrijk voor een leuk eindresultaat. Maar ook de tijd van de fotoshoot speelt een rol. Vaak gaat de fotoshoot door tijdens de zonsopgang of zonsondergang voor de mooiste resultaten. Ook belangrijk om rekening mee te houden is dat je hond nog niet volledig uitgeput is, of veel honger heeft.

Zorg ervoor dat je hond comfortabel is met de camera

Voor sommige honden is de camera oncomfortabel aangezien het enorm groot en onbekend is. Je kan je hond eens aan de camera laten snuffelen en er wat meer bekend mee laten worden. Eerst wat testfoto’s maken en kijken hoe je hond hier op reageert kan ook handig zijn.

Koekjes en speeltjes

Ja hoor, ook koekjes en speeltjes kunnen gebruikt worden tijdens de fotoshoot om je hond te motiveren om zijn beste modelvaardigheden te laten zien. Zo kan je hiermee de aandacht van de hond trekken, alsook je hond belonen als hij goed bezig is.

Bordercollie aan het werk
Maltipoo puppy kijkt over de schouder van eigenares
Zwart-bruine teckel met zonsopgang

Ooghoogte

De leukste resultaten zal je vaak zien als je op ooghoogte de foto’s neemt van je hond. Zo krijg je de leukste perspectieven en uitdrukkingen. Zo is het resultaat vaak ook iets intiemer aangezien het een ander zicht is dan dat we normaal hebben van bovenaf.

Blijf geduldig

Soms kan een hondenfotoshoot onvoorspelbaar zijn. Je hond is het vaak niet gewoon om lang stil te zitten. Hierdoor is het belangrijk om geduldig te blijven tijdens de fotoshoot. Zorg ook voor voldoende pauzes zodat je hond het leuk blijft vinden.

Klaar om het te proberen?

Het is dus enorm leuk om foto’s te maken van je hond. Hier kan je mee aan de slag gaan om zo zijn persoonlijkheid fijn op de foto vast te leggen.

Liever een fotoshoot boeken? Neem dan even contact op.