Workshop hondenfotografie op de heide 2023

In de zomer van 2023 ging deze workshop hondenfotografie door op de heide in België. Het was een prachtige zomeravond met leuke modellen. Benieuwd hoe een complete privé-workshop hondenfotografie verloopt? Lees het hier.

Theorie hondenfotografie

Voor het praktijkgedeelte van de workshop hondenfotografie zijn we eerst even door de theorie gegaan. Zo was de deelnemer helemaal klaar om dit nadien om te zetten in de praktijk. Tijdens het theoriegedeelte kunnen ook vragen gesteld worden waar we dieper op in kunnen gaan. Dit zorgt ervoor dat de workshop gepersonaliseerd kan worden op jouw vragen en jouw doelen. Zo ga je naar huis met de kennis die jij graag wilt en het antwoord op al je vragen.

Workshop hondenfotografie

Nu alle vragen beantwoord waren was het tijd om alles in de praktijk te brengen tijdens deze workshop hondenfotografie op de heide. We hadden 2 modellen die langskwamen.

De eerste modellen waren twee zussen met hun duck tolling retrievers. Het was een hele leuke en leerrijke combinatie aangezien we verschillende poses konden laten zien, zowel met 1 hond als met beide honden samen. We maakten portretfoto’s, actiefoto’s en connectiefoto’s met de eigenaars. Tijdens dit gedeelte werden ook alle vragen van de cursist beantwoord. Ook keek ik mee naar zijn gemaakte foto’s en gaf ik feedback. Zo vond hij zelf ook dat hij snel nieuwe tips kon toepassen voor betere resultaten.

Tegen dat de tweede modellen aankwamen was er dus al veel feedback gegeven en had de cursist al veel bijgeleerd. Zo kon hij met deze modellen gemakkelijker aan de slag. Hierbij deden we ook enkele portretfoto’s, connectiefoto’s en actiefoto’s.

Het was een superfijne avond met een mooie zonsondergang. De cursist had alvast veel bijgeleerd.

Workshop nabewerking

De volgende ochtend ging de workshop nabewerking door. We gingen door de foto’s die de cursist gisteren gemaakt had. Zo kon ik gemakkelijk feedback geven en mijn proces in de nabewerking laten zien. Deze keer startten we vanaf de selectie van de foto’s en waar ik op let. Nadien hebben we een foto van begin tot einde afgewerkt in Lightroom en Photoshop. Na de bewerking bespraken we ook hoe de foto’s opgeslagen kunnen worden, hoe de keuzegalerij wordt opgezet en hoe alle finale foto’s nadien verstuurd worden. Ook werden de andere vragen die de cursist nog had besproken voordat we deze workshop hondenfotografie hebben afgerond.

Wil jij ook graag meer leren over hondenfotografie tijdens een workshop? Dat kan zeker! Neem nu contact op om je privé-workshop vast te leggen.

Interessante workshop bij een vlotte dame.

Cursist

Kessel, Antwerpen, België

P.S. Neem een kijkje achter de schermen van deze workshop hondenfotografie op Instagram.