Meeloopdag hondenfotografie Juli 2021

Eind Juli gaf ik een leerrijke meeloopdag hondenfotografie op de heide aan enthousiaste fotografen. Tijdens deze meeloopavond fotografeerden we in groep maar liefst 6 verschillende hondenmodellen. Elk met verschillende eigenschappen en karakters.

Hierdoor gingen de deelnemers na deze meeloopdag naar huis met nieuwe kennis, ervaring en bovenal prachtig portfoliomateriaal. Wil je meer weten over het verloop van deze workshop hondenfotografie? Lees hier verder.

Start van de meeloopdag hondenfotografie

Eerst maakten we even kennis met de groep fotografen die deze workshop volgden. Hierdoor kregen we nieuwe connecties met andere hondenfotografen. Na de kennismaking gingen we samen met het eerste model op weg naar de locatie waar deze workshop plaatsvond.

Eerst gaf ik de deelnemers meer informatie over de basisinstellingen voor de fotoshoot. Ik besprak welke modellen er zouden komen. Alsook wat we zouden doen tijdens deze meeloopdag hondenfotografie.

  • Verschillende poses leren tijdens portretfoto’s.
  • De juiste timing tijdens actiefoto’s.
  • Enkele poses die de connectie weergeven tussen hond en mens.

Het verloop van de workshop paardenfotografie

Voor elk model had ik ongeveer 45 minuten ingepland. Zo konden we verschillende poses uitproberen. Ook hebben we enkele pauzes genomen. Deze pauzes waren op sommige momenten wel even nodig om iets te drinken. Dit aangezien het enorm warm was tijdens deze meeloopdag hondenfotografie.

Bij deze behandelden we de verschillende domeinen van hondenfotografie tijdens deze workshop. 

  • Portretfoto’s van de hond

Tijdens deze meeloopdag leerden de deelnemers meer over verschillende poses in de hondenfotografie.

Hoe kan je je hond het beste positioneren?

Welke verschillende commando’s kan je gebruiken ?

  • Actiefoto’s van de hond

De actiefoto’s van honden zijn één van de moeilijkste categorieën in de hondenfotografie. Dat was ook wat de deelnemers van deze workshop hondenfotografie vonden.

Gelukkig hadden we verschillende modellen, allemaal met verschillende snelheden, waar ze op konden oefenen. Zo kreeg ik te horen dat de deelnemers op het einde van de avond de actiefoto’s onder de knie kregen door alle oefening.

  • Connectiefoto’s tussen hond en mens

Dit is mijn favoriete categorie in de hondenfotografie. Tijdens deze meeloopdag hadden we één model dat op de foto ging met haar hond in een mooi topje en een jeansbroek.

Het andere model dat kwam voor connectiefoto’s stond model in een prachtig princessenkleed. Zo kregen we ook verschillende variaties afhankelijk van de kleding tijdens deze workshop hondenfotografie.

Einde meeloopdag hondenfotografie

Deze prachtige avond sloten we af met prachtige foto’s voor in ons portfolio. Iedereen was weer een ervaring rijker. De deelnemers van deze meeloopdag hebben nieuwe kennis en prachtige foto’s mee naar huis genomen na deze toffe avond.

Voor informatie over nieuwe groepsmeeloopdagen volg je me best op Instagram.

Ook interesse gekregen in een workshop of meeloopdag? Bekijk hier alle opties.