Het beste seizoen voor je fotoshoot

Het beste seizoen voor je fotoshoot hangt af van het resultaat dat je graag wil bereiken. Elk seizoen is geschikt om een fotoshoot in te plannen en elk seizoen heeft zijn voordelen en nadelen. Laat ons er per seizoen doorgaan.

Winter

De winterzon staat enorm laag wat kan zorgen voor prachtige resultaten in de foto. Ook zijn de kleuren vaak rustiger wat zorgt voor een mooi kleurenpalet. Tijdens de wintermaanden kan er ook bewolking voorkomen, maar dit is ook enorm mooi op foto.

Natuurlijk kan het tijdens de wintermaanden ook sneeuwen wat ook enorm leuk kan zijn voor de foto’s. Mocht het slecht weer zijn en regenen verplaatsen we de fotoshoot naar een andere datum.

Lente

De lente is een prachtig seizoen aangezien de natuur weer begint te bloeien en er veel kleur is in de omgeving. Er is vaak ook een mooie zon en een prachtige zonsopgang/zonsondergang.

De lente is vaak enorm onvoorspelbaar. Het kan prachtig weer zijn, maar het kan ook wisselvallig zijn en regenen. In België weet je het nooit. Mocht het regenen wordt de fotoshoot verplaatst naar een andere datum.

Zomer

De zomer is een enorm populaire tijd om fotoshoots te boeken, wees er dus zeker tijdig bij als je voor dit seizoen kiest. De zomer heeft vaak prachtige zonsondergangen en is daarom enorm geliefd. Ook heb je de heide die in Augustus in bloei staat.

De laatste jaren zijn er vaak hittegolven en onweersbuien die zich afwisselen tijdens de zomermaanden. Het kan dus enorm warm zijn of slecht weer zijn. Maar die onvoorspelbaarheid zijn we gewoon in België en Nederland.

Herfst

De herfst is prachtig met de mooie bruine tinten in de natuur. De blaadjes kleuren bruin en vallen van de bomen en dit zorgt voor een prachtige kleur in de natuur. Vaak is het ook nog mooi weer en vallen de temperaturen goed mee. Een ideaal moment dus voor je herfstfotoshoot.

Wanneer plan jij je fotoshoot in?

Elk seizoen is prachtig voor een fotoshoot om verschillende redenen. Denk dus na wat jij graag wil en kies het seizoen dat het beste is voor jouw fotoshoot.

Klaar om te boeken? Neem nu contact op.

Border collie in dekentje