Zijn foto’s belangrijk voor je bedrijf?

Heb jij foto’s voor je bedrijf? Veel kleine ondernemingen hebben voornamelijk klantenfoto’s of eigen foto’s met hun smartphone op hun kanalen staan. Denk hierbij aan de website, de sociale media kanalen en de andere marketingmaterialen zoals visitekaartjes, flyers, banners, etc.

Waarom zijn foto’s belangrijk voor je bedrijf?

Professionele foto’s geven je potentiële klanten een beter zicht op wat ze kunnen verwachten als ze een product/dienst bij je afnemen. Het geeft je onderneming ook een betrouwbaarder uitzicht.

Soorten foto’s

  • Smartphone foto’s

Foto’s genomen met de smartphone worden soms wel eens gebruikt op marketingkanalen van kleine ondernemingen. Logisch want onze smartphone hebben we altijd bij. Echter geeft dit een minder professionele uitstraling op je website.

Tip: Op sociale media kunnen smartphone foto’s het soms wel goed doen omdat ze persoonlijker zijn.

  • Professionele foto’s

Voor professionele bedrijfsfoto’s huur je best een professionele fotograaf in. Samen bespreken jullie wat voor foto’s je nodig hebt. Zo zal het eindresultaat het beste bij je merk passen en een professionele uitstraling hebben.

  • Stock foto’s

Heb je geen budget om professionele foto’s te laten maken? Of wil je toch een tussentijdse oplossing? Je kan online ook steeds foto’s zoeken en gebruiken van stock websites. Weet wel dat hier ook kosten aan verbonden zijn, en lees zeker waar je bepaalde foto’s wel of niet mag gebruiken met je licentie.

Wat staat er op je foto’s

Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt en voor welk van bovenstaande opties je gaat. Met stockfoto’s heb je natuurlijk geen ruimte voor eigen input, terwijl dit met een fotoshoot wel het geval is.

Vaak wordt het product of dienst in beeld gebracht. Enkele voorbeelden:

  • Heb je een online shop die speeltjes voor honden verkoopt? Dan kan je foto’s laten maken van het product alleen, maar ook wanneer een hond het speeltje aan het gebruiken is. Een productfoto en een foto in de gebruiksomgeving dus.
  • Ben je een dienstondernemer en doe je paardenmassages? Dan kan je foto’s laten maken terwijl je bezig bent met een massage om het proces te laten zien. Maar je kan ook enkele personal branding foto’s laten maken van jou.

Boek de fotoshoot voor je bedrijf

Heb je een paardenonderneming of hondenonderneming? Boek dan nu je bedrijfsfotoshoot. Neem hier contact op.

Of wil je eerder zelf aan de slag gaan met het maken van foto’s voor je bedrijf? Download dan dit gratis e-boek met tips om foto’s te maken met je smartphone.